一齊跟fd 去日本旅行,你見Chur撚有幾Chur? Chill撚有幾Chill?

432 回覆
1092 Like 37 Dislike
我係寧願唔食早餐都想瞓晏啲嗰種人
曾經同個日出而作嘅fd去旅行
佢落餐廳嘆完早餐我就啱啱瞓醒,然後一齊出發,fit晒
Chill嘅由佢chill,Chun嘅由佢chur

人哋攰又唔得咩
冇人迫你一齊休息架
試過有朋友,去親旅行自嚟病。 到埗第一步買藥食同係酒店訓
一chur 一chill
一日chur爆第二日咪chill啲過休息下
chill撚係咪打左飛機呀
去唔知8日定9日, 差唔多晚晚唔同酒店算唔算?
同老公去就chill到爆
食完酒店早餐返房瞓陣先出門
兩個人咩都唔plan是但行
晚餐就喺Google Maps睇吓15分鐘距離內邊間高分就開車過去試

同fd/自己毒遊就chur盡
景點一個接一個,加夜繽紛
自己一個去新加坡既時候試過 出面太熱又冇乜野好想行 睇到兩點幾先出去食晏飲杯啡算
行程又係佢plan嘅
本身約好一齊睇就係想有共同回憶
你咁鐘意離隊咁點解要揾人一齊去
自己去咪仲好
咁有啲地方真係未必會去第二次如果日本就無所謂,可以chill啲
自己去最好 唔洗就人
想去邊就去邊 想留幾耐就留幾耐
旅行輕鬆休息玩下,chur乜鳩
嫌平時返工讀書唔夠chur?
其實悠閑日本好似唔太岩,太多野行又多新奇野,想舒服應該去泰同越南,啲酒店可以放鬆一下
咁去日本景點都可以好chill既
熱撚到on9
chill條撚
其實個問題係大家個方式唔一樣, 所以咪會有不滿
如果同行人都同一type根本冇問題
去旅行唔搵夾嘅一齊去, 即係自己攞苦黎辛
1日chur 完 1日chill 但係chill 都唔會係酒店睇Netflix 可能搵個地方按下摩 係酒店游下水 食個靚tea 咁樣
有冇諗過你博盡無悔咁去chur,仲忙過返工,咁去㫍行黎做乜,不如直接返工睇自己個calendar
一日chur,一日chill打和
乜野叫熄撚咗?
係邊度學翻嚟?
聽fd講佢同過chur撚去每日行成3萬步
2星期去哂全過東京+近郊+千葉橫濱
睇你去日本邊到啦 去glamping /浸溫泉都可以好chill
我都平均1點先出門
今次去唔晒啲地方咪下次再去囉
去旅行係放鬆唔係行軍
唔得

去旅行咁大件事
一定軍訓式早起晚歸
每分每秒用到盡咪L蝕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞