一齊跟fd 去日本旅行,你見Chur撚有幾Chur? Chill撚有幾Chill?

432 回覆
1092 Like 37 Dislike
舊年去,呢家仲有丫,唔會清到
唔怕比人仙人跳?

你比錢後,條囡帶你去佢既地方?定你帶條囡去自己既酒店?
自己酒店/附近love hotel 但我鍾意去自己酒店多d
做完先俾錢
香港都做到,ching會唔會覺得浪費左個假
日本無印好多貨無賣嚟香港。有都mark up 起碼三四成
可以考慮下一個人去旅行,唔洗遷就任何人試過一次之後就會上癮
訓訓訓,咁撚鐘意訓,其實就係琴晚夜訓所以先唔願起身

12點訓到第二朝8點乜都夠啦,搞一陣9點幾10點出門好正常
個個享受唔同姐
10年前我好CHUR 日日跑景點 但近幾年最緊要舒服享受
真,響酒店出發前屙個靚屎一日嘅心情都會好d
你個行程日頭得食野,中間0活動
咁多人訓到咁晏, 真係大開眼界
唔使分chur chill , 自己一個人去, 鐘意點玩都得, 去旅行仲要就人, 不如唔好去
去得多既東京都唔洗要咩活動
你啲fd一啲都唔chill
chill撚應該瞓到2,3點pm起身
食brunch/tea
hea下碌下手機
出去鳩行
搵食店食飯
再鳩行
返酒店
hea下碌下手機四五粒鐘
3,4點am瞓
之前有兩有個friend 去台灣,屌那媽到步個日先book 洒店,仲要係電競洒店,之後聽佢講條仆街日日打機打到黃朝百晏,訓醒就賴死係張床度6抖陰,好彩佢叫我冇去到
最憎有種Chur撚勁心急慌死執輸咁
搭火車要早一粒鐘去車站驚搵唔到路
去到月台明明仲有四班先到佢果班埋站 係都要排定隊
國內線要兩三個鐘前到機場 同佢講一粒鐘夠死都唔信
話驚塞車呢樣果樣
仲有一粒鐘先boarding 佢已經要去gate 排隊
約咗司機對面馬路等 行過去十秒 佢都要五分鐘前行過去等
會訓到佢開始執房前出口
掛個牌要求清理房間
後生既時候chur撚,行程密到計好哂每個景點行幾耐再搭邊班車走,skip食飯時間係基本
而家chill撚訓到自然醒起碼十點,每日一個景點,食個飯都起碼搞1個鐘以上
如果去馬爾代夫酒店房睇Netflix Chill吓都ok,得閒跳落水,對住個海飲嘢
築地同印度教堂算景點啦,個教堂有d 本地人係度訓教休息

銀座冇咩野睇,只係有間鰻魚飯餐廳mark 左想去,之後行下muji 果d ,原本想去有間懷舊café 叫咩虎珀cafe ,但門口見好似好多local有少少淆底冇入
你2個太極端….
自己一定係chill但都係正常自然醒10-11點左右出去,夜晚10點左右返去
除非有啲地方一定要早啲去
我盡量都係呢個時間編排, 不過某d地方如北海道, 景點之間實在太遠~
自駕隨時都係2-3燼鐘.....會再少少就出發~
你難得姐,我唔難得喎~
Chill撚 +1
行完一定要搵地方hea
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞