一齊跟fd 去日本旅行,你見Chur撚有幾Chur? Chill撚有幾Chill?

432 回覆
1092 Like 37 Dislike
係好似一世一只去一次旅行咁
自己得唔得
同一個trip chill到訓足14個鐘 夜晚行去食拉麵就返酒店
chur到3日訓一個鐘 去到機場先有得抖
你熄咗佢唔識開返嚟睇咩
唔好呢起酒店度玩自閉,
chill得夠地道先係最正
算唔算窮人同有錢人嘅分別
自問我接受唔到係酒店睇一日netflix但係我又唔係schedule 撚
不嬲都係十點零出去 之後六點左右反酒店其間都係一齊行動 六點打後就自己各自組隊食飯/飲酒
不過唔係個個都咁樣玩到 我次次去親都十二三人去 識左十幾年 年年都去兩次
呢個唔係chill撚係戇鳩撚,去旅行係酒店煲netflix ?
我試過喺北海道連續滑咗八日雪
頂唔順之後連續三日 除咗行aeon 食飯 落七仔
都喺酒店房煲劇
試過單拖去松江10am出門口去動物園,2pm響車站浸完腳返酒店午睡,夜晚10pm起身食個拉麵去湖邊跑左15公里返酒店浸浴再訓,之後先發現原來一個人去旅行咁爽,之後果日去完松江城食埋飯去星巴克飲咖啡啱啱有人彈吉他全部動漫歌坐左3個鐘,晚飯食吉豬再訓,凌晨3點再去湖邊跑步返車站浸腳再訓,訓到下午2點去埋出雲大社,夜晚食埋個關東煮覺得成個旅程好滿足,最後一日食埋個酒店早餐,再去sport xebio 買跑步衫去機場完場
Chur 撚世一 搏盡無悔
冇乜大關係
有幾好笑
我fine dining 都自己食
你覺得隆重我覺得便飯
肯包架車 3K 一日 就算要玩得長 都唔會太累

chur撚最on9 係要行成日果啲
呢個玩法好chill又enjoy
點解要熄人地電視你自己出去咪得
有乜問題
我都係咁,有時d朋友或同事聽到我講就話我好hea
但我覺得朝10晚9已經好夠

一早在酒店食完早餐返上房all哂C,先舒舒服服去玩。
夜晚食飽飯,商場都關埋門就返去沖涼瞓覺。

我覺得好滿意
叫你返酒店房睇Netflix Chill下嗰個擺明叫你同佢交歡
試過朝三晚十二 都試過朝五晚六
不過都唔係日本
咁你咪自己去軍訓囉 關人撚事?
通常上午8-9點離開酒店

夜晚8-9點返酒店

有時會下午2-4點返酒店hea下

其實chur 住玩同chill 住玩都係個人喜好,冇話邊一個啱定唔啱,最麻煩係兩個唔夾嘅人一齊去旅行姐
你係連體嬰?一齊咗就冇得分開?
我係chill撚 可以2-3點先出門 好早又番去
有時買啲野上房睇住電視食就一日
同啲chur撚去 一日得3個鐘訓
睇地方架姐
你去日本
D 酒店有幾撚 chill 呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞