一齊跟fd 去日本旅行,你見Chur撚有幾Chur? Chill撚有幾Chill?

432 回覆
1092 Like 37 Dislike
通常都朝10晚7-8,中間行到腳跛咪求其搵間cafe / Starbucks坐陣
曾經遇過一個, 唔可以話係chur, 只係生活作息習慣唔同
佢習慣咗瞓到黃朝百晏先醒, 又玩到好夜先瞓..
平時喺香港唔覺佢咁有咩問題, 一齊去旅行先發現瀨撚晒嘢..
過程夾得好痛苦

chill撚就學生時期遇過一個, 又係睇咗大半日電視好彩只係去台灣

依家慣咗自己一個去旅行, 舒服好撚多
我認為去日本旅行4日三夜剛剛好

太長好攰

就算早機,去晚機返,起碼臨尾嗰日要放日假
你講果類chill撚通常都係冇擔當, 平時做野都伏撚到仆街果類傻西黎
通常係自己毒撚到仆街唔敢有提議又扮撚哂野話自己係"chill"
佢要chill你咪自己去行
點會覺得比人嘥左
明明你自己選擇同佢一齊chill
試過間酒店夜晚9-11點有免費拉麵同生啤
結果咁多日都冇試過11點前返到酒店
當時有另一個fd 直接屌鳩佢,話佢係成個旅程既老鼠屎,搞到miss曬啲行程
日本wo

四日三夜玩到咩野

純粹去叫雞?
玩咁多日好攰㗎,鍾意咪隨便抽幾個景點去睇囉,去得晒咩

以前去澳洲工作假期嘅時候,去到有一刻係會會有各處風光都是一樣嘅感覺
自然醒
再去附近食野
食完行下supermarket
返酒店食水果
夜小小再去飲翻杯酒
出門口:~10am
返酒店:行埋超市~10pm跟住9hea
以前會chur足咁多日, 而家會一半一半
即刻假設去5日 會有兩至三日 chur,其他就會輕鬆d
你拎個中間數咪攪掂囉
Netflix & Chill…係咪對你性暗示
睇片係香港慢慢睇啦
真 自己一個食飯實俾人笑到仆街
不如買外賣返酒店食算啦
chill撚都可以只plan去邊,但唔諗做咁多咩,睇幾多景點,慢慢行下感受下都係一種樂趣
自己離隊就唔使一齊去啦
你都未見識過玩咗幾日話攰
之後成日係酒店睇youtube 唔出街
唔使咁介懷人地眼光,你嚟旅行又唔係過人世,鬼會記得你呢個過客咩
自己去旅行唔駛交代,想去邊就去邊
行得攰坐低飲杯野又得,唔駛俾人嘈話趕唔切
只係食野冇得share煩少少
平有平食貴有貴食
燒肉/fine dining都可以一個人食
同一個trip有chill有chur咁
攰咪去cafe坐下 睇下電影唱下K 再唔係去按摩都得
留喺酒店真係唔知做乜
唔係好明 有咩好笑?
自己一個去旅行
6點左右出門口
早啲排隊等11點食lunch
6點前食晚餐
早食野都係為左避開繁忙時間
唔係好有特別節目就9點前返酒店
12點左右訓覺
自己有個習慣去日本既話會搵間玩具鋪買盒模型
係旅程既咁多日夜晚砌哂佢
有fd覺得早起就係好chur
我作息係香港都慣左6點左右起身所以覺得無咩野
同fd去就要所有野都推遲兩個鐘
反而覺得啲時間唔好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞