一齊跟fd 去日本旅行,你見Chur撚有幾Chur? Chill撚有幾Chill?

432 回覆
1092 Like 37 Dislike
+1+1外出12小時已經夠 翻酒店浸下浴 一大樂事
原來咁多人食早餐未食過咁制
野野訓到11點幾 一點出發
玩到凌晨12幾1點
有女唔同講法
10點左右起,食個包就出發
玩到食完晚飯就行埋超市買第二朝早餐返酒店
大概9點
人哋享受下生活好正常
我去開都係一日一景點算 遲吓應該去吓啲resort 9hea全程
講真喺香港已經好撚攰 去旅行當休息好合理既
我係朝9晚8

都係鍾意喺酒店食完早餐痾個靚屎之後先出門口

夜晚食埋晚飯返到去8點沖個涼撳下手機唞下
去親東京都30k up
八點自然醒,沖個早涼hea到十點左右有人執房就出去。
碌google map睇吓有乜食,去到排下隊食完都兩點幾,冬天四點幾五點就天黑,返酒店浸番20分鐘浸

之後響附近再搵下野食,咁就一日
去麥記買個Mcgriddle都要嘅
Starbucks 咁撚on9
我去日本十幾次
通常11點都未出酒店
除非要去特別景點要早d去
其實係㗎,就算一笪地方會再去都好,但幾年後再去都唔同咗啦
我覺得chur唔好為咗到此一遊,反而係預多啲時間停留
其實呢個時間對女仔黎講已經最盡
早朝10點幾出門其實8點幾要起身
chill唔係做番係香港係屋企一樣做到既野呢d 叫浪費時間
好似樓主講果種極端chill
同係香港有咩唔同
要搭飛機去睇netflix 同睇小新?
呢個時間安排先至真係有得玩, 又有得休息
在香港成日都搞到12點1點先有得瞓, 第二日7點就起身準備返工

但去旅行就玩到8-9點, 11-12點瞓到8點起身, 日日都瞓足8小時

在酒店食早餐先係重點, 食到好飽再痾個靚屎, 個行程就可以舒舒服服, 又唔怕急屎又唔怕餓
前兩日chur曬所有景點
後幾日無曬安排秋葉原鳩行
有咁chill 得咁chill

平時返工4點半起身,已經好L 辛苦

我旅行最近試過晏就1點起身,2點出門

1日最多1個景點,其餘時間放鬆時間
ApA隔離有棟新開既野,開24
成班戇鳩仔見到有窿就屌好似高潮咁
係人都知以經濟角度去旅行一個人食野食唔到咁多野試唔到多d野食架啦感情角度一個人食同唔到人分享美食始終係差咁D。
尾二果日通頂+玩埋最後一日,到機場上機先再訓先癲,返到香港個頭會ring ring地
上機睇開心啲
係得果班人肯一齊去旅行

唔通獨遊咩(從來未試過,但下年想試下)
去日本使唔使chur到咁。。。。。
歌舞技町果邊有間擊球中心開到1點定2點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞