[KPOP] K-POP 2024討論區 (19)

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
熱評11
【獨家】《SOURCE MUSIC對閔熙珍提起5億韓元損害賠償訴訟 》
根據法律界消息,Source Music最近向首爾西部地方法院提起訴訟,要求Min代表賠償因名譽損害、業務妨礙和侮辱所造成的5億韓元損失。

訴訟金額是根據Source Music所受損失的一部分估算的,未來可能會增加。

在訴狀中,Source Music主要提出了三點問題:
第一:Min代表聲稱自己親自選拔了NewJeans成員
第二:單方面違背讓NewJeans作為HYBE首個女團出道的承諾
第三:Source Music對NewJeans成員進行了疏忽管理。
2024.7.8-2024.7.14 Melon周冠
aespa 《Supernova》八週冠
其實阿媽雞蛋好聽啲
又開戰
Source Music主張說,閔熙珍代表的這些言論引發了「LE SSERAFIM=受到特別優待並損害其他團體的女團」的謠言,導致LE SSERAFIM深受惡意評論之苦。
自6月初以來,「LE SSERAFIM」已全面關閉SNS的留言區。由於音樂節目安可舞台、「科切拉音樂節」歌唱力風波,以及HYBE與閔熙珍的爭議,負面評論層出不窮。
看到Source Music的指控,網友們都感到困惑,因為LE SSERAFIM一直以來受到批評的爭議,都跟閔熙珍沒有任何關係。粉絲們對這個消息做出了批判性的回應,一些粉絲甚至表示會抵制該公司。
「抵制LE SSERAFIM,哈哈哈。我不想和那間公司製作的任何團體扯上關係。」
「太瘋狂了。」
「唉,我是LE SSERAFIM的粉絲,我真希望房時爀能滾蛋。我真的很討厭他。他真的有為成員們著想嗎?我因為這間公司而認真考慮離開粉絲圈。」
「他們很惡毒。」
「我希望閔熙珍反訴。他們正盡一切努力阻止NewJeans,而NewJeans卻如此忙碌……我覺得她們太忙了,沒空反訴……」
「我抵制Source Music」
「這些蠢貨瘋了嗎?」
而家有乜嘢事,例如比女朋友質問,比老闆照肺或噚晚買英格蘭輸錢,都可以用「最衰都係閔熙珍」做藉口
話時話,何生何馬都可以試下告閔媽,要佢賠返幾百萬港紙
又嚟
如果唔係閔熙珍,我哋會俾人話水牛團?
肥房好似2020 已經介紹閔帶頭打造嘅為Big hit 最新一隊女團
記者會三個月後先告 仲要告埋啲on9嘢
L團唔係就cb咩 咁又何必呢
又玩media play 黑紅都係紅?
你Coachella唱得好好地
點會有咁多人屌阿
gfriend可以對somu提吿返五億嗎
[DEBUT] NCT 127 “Walk” 07PM KST Update:

#1 Bugs
#26 MelOn
#43 Genie

cls宇宙起源真係官宣自己係nj第六人
水牛le sserafim告hater告成點
其實唱得好定唔好根本好平常嘅事,啲人屌成幾個月真係痴鳩線
Momo encore炒車咪又係講到而家扮乜撚正義啊水牛粉 仲要佢哋五隻牛全炒,又咩堂堂正正番韓國
Momo encore炒車唔炒車唔關我事架喎 我又何來扮正義呢?依家真係為講而講,完show唔返韓國唔通返北韓吖?
衫一件又有咩問題呢
接棒BTS
個編輯係咪好憎新牛?
https://www.instagram.com/reel/C9Zsibhy5Ec/
NingNing❤️‍🔥,真係QQ到傻

NingNing❤️‍🔥愛我
我愛❤️‍🔥NingNing

兩首都係越聽越覺得好聽
newjeans就newjeans 閔媽做咩要加埋自己落去
你想唔想像得到twice嘅衫加多隻猩猩落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞