[KPOP] K-POP 2024討論區 (19)

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
點解ive會咁受小學生歡迎
加開閪位 Block D後面...想塞爆個場😂
Kep1er 日本養老保險
因為小學生鍾意
勁悶
mv內容淨係靚靚靚精緻 名媛 公主nim咁
你expect 小朋友會有咩內涵上嘅需求
呢d年紀個個都係老豆老母嘅掌上明珠
未見過咩世面係需要mv嘅歌詞內容有咩深層思考的
試吓俾佢哋睇Red Velvet 主打MV
唔少都係思想極恐
就好似最近主打《comsic》咁
kpop 講歌詞內容要有深層思考你Amy嚟?
你冇聽過廣東歌?
花樣年華三部曲
依家講緊kpop
廣東歌就不嬲詞>曲
邊個話Kpop一定唔使睇歌詞?
只係無廣東歌咁著重啫
覺得kpop歌詞唔重要嘅,一係只係聽洗腦歌、主打歌
一係你唔去睇歌詞。
好老實講,大部分追K-pop嘅非韓國人(特別係歐美國家)根本就唔會睇歌詞個個都係聽旋律睇跳舞,一係就因為個idol先去支持

所以你見而家出啲歌,歌詞好多都無乜故事,idol世代交替得好快,隊隊都comeback越嚟越快,仲難出到好歌好詞

歌詞係咁重要嘅,年歌就應該全部係啲好有meaning嘅歌啦 連韓國人聽歌都唔係睇歌詞啦講到人哋先係小眾咁
kpop啲男團女團歌唔係講情情愛愛就係加埋啲九唔搭八嘅英文好歌詞呢樣嘢喺口水kpop歌係唔多存在 歌手啲歌詞就真係有意思多啲 但都唔多囉
呢度好多人唔鍾意AESPA
相比之下,更難頂嘅就嗰啲「你好靚仔/女」嗰啲歌。例子太多,所有男女團都有呢啲歌。
初初聽/睇嗰時覺得唔錯,過多幾年聽返,睇埋歌詞嘅話就會打冷震
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞