[KPOP] K-POP 2024討論區 (19)

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
年輕版 Sister
summer 小背心係好事
但隻歌真係唔多好聽呢
Highest peaks of 2024 songs by 4th Gen Groups on Billboard Japan Hot 100 🇯🇵:

#6. Hot Mess 🆕👑
#7. Supernatural
#14. How Sweet
#16. Algorhytym
#17. EASY
#25. Supernova
雖然係壓榨緊班女 不過間公司都算做得冇錯 趁熱打鐵 上次comeback上到日榜top100 呢次都好快手comeback 好心其他中細型公司都學下啦
細公司唔chur好快flop 太多女團,唔快啲上位就好快比人忘記
個市場就好現實嘅 公司唔搏就可以等收皮
https://www.instagram.com/p/C9PFMW4yRGg/
Karina❤️‍🔥影腳趾
公道講
2hot4u個重點唔係聽技巧,唔係聽歌喉
而係聽歌者本身嘅國際視野、歌者本身嘅想法、愛好和平的訊息
arei chan其實唔係歌手,而係藝術家
《2hot4u》其實唔係一首歌,而係一件藝術品,就好比一幅名畫
hot gurl gigi以愛做畫布,以和平作顏料,以自身為畫筆,親手完成呢一件曠古爍今嘅名作
(G)I-DLE 好大機會拎女團+年歌

叫咗佢唔好整咁多容啦 佢下半面係咪要甩
唔咁嘅話
就會好似佢哋公司上一隊推嘅Hot Issue咁
一年就玩完(撞正疫情+公司有另外想捧嘅人)
冇以前咁高音 聽落都舒服啲反正belle現場都唱唔掂 應該一早就放棄啦
我都知襯有熱度要多啲活動 賺多啲錢
但live嘅質素會變差

四代第一忙內
就嚟變Anson Lo
成個女巫婆
唯一sell年齡嘅阿豬媽

可以做三姊妹
乜咁留意人吖?又🌸又忙內
唔知以為你fearnot添
係啊,仲有塌鼻降同自信美國女人許solo
新聞相無P圖原來係咁樣
永妹一嬸忙
KPOP天蓬元帥
(G)I-DLE舒華談及”其他偶像”遭到網友批評!粉絲為她辯護
https://www.kpopdays.com/?p=100394

令粉絲失望的是,這首歌發行後並沒有像他們最初預期的那樣獲得太多支持,截至7月10日,它甚至未能登上Spotify的每日全球熱門歌曲排行榜。

他們在音樂排行榜上的糟糕表現以及音樂愛好者的冷淡接待在網友中引發了熱烈討論,這導致一些粉絲在回歸直播中又提到了舒華最初的評論。

在社群媒體上流傳的片段中,(G)I-DLE成員們正在討論這首歌,並繼續形容它「讓人上癮」。 她們也表達了希望這首歌成為她們今夏會一直循環播放的歌曲。

聽到這些,舒華補充說道:「真的很抱歉,連累到其他偶像了。」

影片公開後,該片段的觀看人次累計超過360萬,許多觀看者對舒華的言論感到冒犯。他們嘲笑她「過度自信」,並批評她試圖與其他韓國偶像競爭。然後,網友們指責舒華「沒有才能」,並且她應該為說出這樣的話感到尷尬。

真的很抱歉豬華,你們並沒有連累到其他偶像。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞