(仲溝咩女)有無人睇咗threads40歲台仔買18歲越南新娘?

921 回覆
492 Like 84 Dislike
個價低咁只係證明佢地被壓價,
不改成件事本質係買賣
只係被壓價更顯得剝削嚴重,因為好多人見可以賣女攞錢咪多人爭,多人爭價咪低

正常相睇婚姻介紹
邊個會識咗3日跟個言語不通,溝通唔到嘅人飛去異國結婚

好心唔好自己呃自己
100美金比你玩到雙鐘算好仲要唔靚女
1000蚊三日兩夜,大媽都唔得啦
貼漏

其實佢呢啲係搵代母咇個仔出嚟架啫
幾年就離婚係一定,就算條囡忍到條仔,條仔都忍唔到個鄉下妹一世啦
佢有錢買得一個,過兩年升職加人工又儲到錢買另一個換口味
又FF?
好心唔好自己呃自己
要賣就唔係賣萬五港紙
大把賣法多幾廿倍錢
爭乜撚低價?
大陸求其割個腎去賣都唔止呢個價
你講到佢屋企咁衰點解要賣咁平?

禮金屈人賣女
人地要賣做咩唔同佢講婚禮 擺酒都唔搞
比錢就得?
仲貴過禮金
係要賣乜撚?
越南窮極養大個女都唔止呢筆數
10%本都回唔到
係想做咩生意?

正常 正常
越南既正常同你既正常一唔一樣?
越南正常收入幾多?
越南正常男人同台灣正常男人又一唔一樣?
越南一般男人有冇呢個台仔咁高大靚仔?

將越南生活同台灣生活比一比
相睇閃婚有咩出奇?

你講咁耐都係冇證據證明條女被逼
我就大把證據係條女有得揀

你所講既正常人係香港既正常人
越南既正常人係點你知?
人地咩文化你知?
人地越南人出黎講你又唔撚聽?

正一野蠻人 全部人都面跟你價值觀

越南係咪唔可以有女仔覺得越南唔好
相睇閃婚嫁去台灣做個高大有d錢既靚仔台仔做老婆?
幸福美滿嘅唔講
唔係批評對老婆唔好嘅男人?
唔係批評禮金傳統?
父母離異原來關國籍事
而家越南仆曬街
你願意俾錢買佢個做雞既女
人地真係當你神咁拜
越南女人一啲都唔蠢
你有錢就同你玩落去到最後錢用曬 走得快過火箭
對佢地黎講身體唔重要你想點屌都得
最梗要有錢俾
thread上面又係好多佢呢啲人
明明大家知嘅野都係得好少
但總有班人幫手腦補晒所有野嘅細節出嚟
然後就FF去到人口買賣
點解唔覆人口販賣有分年齡
走啦 女權閪 成日講 咩野 受唔受害者
你估“正常”咁拍拖 無受害者喎
你估“現代”既自由戀愛市場無受害者啊
成個世界只有女方係受害者啊
男方一直都係受傷者係現代
如果因為結唔到婚or感情問題,拍唔到拖搞到有人口販賣問題,大部份都係女權既錯
當地女性滿足唔到 當地男性 而搞到對海外市場有需求
搞到當地男性唔同你拍拖直接找個人結婚
根本“拍拖”e個過程係現代 係最高風險同最無保障但係又要洗大錢而受益人大多數都係女性

利益唔過你口就屌9人地無道德 成個Sweet Baby 班SJW咁
成個世界一定要跟你個套拍拖--結婚 e 套制度行架?
青山仲未捉返個乜鳩小菜入醫院
班女人係覺得個越南妹咁平賣左個生仔權出去做爛市 降低佢地bargaining power姐
有班女人一路講生個仔 男人要比返一百幾十萬乜乜乜
揀個靚的生仔機器至少下一代有機會靚d, 如果係女的唔駛再窮
去過越南玩高質既,過夜都3千啦
有班人成日講平,去屌開驢仔?
如果你住劏房日日食狗飯呢
曬氣 咁要生仔都唔洗娶個老婆生啦
咁都係買賣
你講呢個只係佢被賣個原因
唔關女權事
有人賣男人我都一樣話係買賣,唔使spin性別
大佬人口販賣都無問題咁唔人道好難溝通喎
同港女同有錢人一齊你又話hypergamy 係雞
之後mail order bride又話全世界都要跟你拍拖呀

原來越南一般結婚當地人比12.7萬台幣
台仔比6萬

講撚到人咁仆街賣女
又話人壓榨所以咁低
原來佢地要收既話唔洗嫁去台灣
求其搵個當地人都多一倍

事實係人地見嫁去台灣嫁得好
收少成倍
老屈人屋企貪錢賣女
咩一十八歲就推出去賣
完全係鳩up

台仔 pua埋人成家?
成家都斯德哥爾摩收少一倍?
人地賣女除咗收果筆錢,之後仲每個月寄錢返去,類似分期付款咁
另一層面係屋企養少個人,都係想慳錢

你試下你18歲識咗一個溝通唔到嘅女人/阿叔幾日就想去第二個言語不通國家結婚,
你父母係咪收咗錢就由你走

你諗清楚呢啲野發生喺你自己或者你自己仔女身上你會點
再講呢啲說服唔到任何人嘅謊言
你d反問其實好撚垃圾
永遠用香港既環境做本位去考慮

香港人咁樣嫁去台灣做人老婆就真係由有前途變冇前途
越南人咁樣嫁過去係冇前途變有前途

個女仔本身都想根本好撚合理
你講果D case係十幾廿年前已經有, 不過果時大部份台佬都係南部人. 娶果D越南妹未必係靚女. 好多娶條女返嚟生仔同幫手耕田. 而家嘅越南妹同以前唔同啦. 資訊發達咗咁多, 加上大陸男人都有去搵越南妹. 多咗競爭你個樣老D都未必肯嫁比你.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞