(仲溝咩女)有無人睇咗threads40歲台仔買18歲越南新娘?

921 回覆
492 Like 84 Dislike
有幾可見男人嬲呢啲
eric darkins同佢老婆比人推咗成10個1001
如果個女仔唔係18歲一成年就被賣豬仔,就話自己揀姐

而家個情況係你一考完dse你父母就安排你同大叔/大嬸相睇喎
同埋佢扮咩相睇,
相睇公司配對完係拍陣拖相處,唔係過兩日就即刻結婚
搵個似雞嘅女朋友, 好過搵個似女朋友嘅雞。
你諗下你18歲做緊乜先
個情況係你一考完dse你父母就安排你同有錢大叔/大嬸相睇
人地睇中你,你就兩三日內飛去同人地結婚喎
之後就幫手生仔
其實唔難
你識條越南妹真人?
女權一方面屌話生仔女要跟男性唔公平

呢條女嫁鬼佬就跟埋人姓
離埋婚同第二個一齊都唔肯改返個姓
勁撚離譜wor
千千萬萬個窮國女仔(有啲直頭仔都賣,參考陳小春細佬)係咁
下 台妹有樣又身材又識嗲
拎港女埋去比?
我作為香港人都知醜
而家話係男搵相睇公司
然後係個女揀男
好多台灣新二代都話越南人唔係冇得揀架wor
係會有拒絕既情況
個個髮型師開鋪又靚靚仔仔咁
有女揀真係唔奇

同埋個筆錢大部分其實係比中介、搞法律程序野、機票、住宿個d

成日話人賣女
實際上佢地收筆錢根本就唔多
就算用返越南人既低收入計
都只係佢地幾個月收入

香港人、台灣人比禮金
計返收入比例
其實可能收仲多

與其話越南人賣女
不如話越南人知外國好過越南好多
用婚姻移民
轉頭就去東南亞搵女啦
個世界咁大
港男出去搵易啲家港女呢
所以你就識佢真人,知佢係俾人賣豬仔?
世界上都有千千萬萬人異國閃婚添
自己ff當真理
你估條越南妹想喺落後國家俾鄉下佬屌,做下欄工作月入一千
定嫁去台灣住幾年做台灣人月入一萬吖嗱?
越南妹醒撚過你啦
台妹性格勁撚痴線
date過既人最痴線就係台妹
個種老奉要人對佢好真係勁閪
平時好似好隨和
但會無lala爆氣
嚇撚死人

同過架妹 港女 拍拖
港女反而係最唔拜金
其實都係選擇啫
只係香港做女仔比較好彩,你DSE完仲有大把選擇,正常都可以選擇繼續讀書,少部份就出嚟做嘢
越南妹就冇咁好彩,本身個社會就落後啲,屋企又窮,根本冇乜機會再接受教育,你18歲一係就出嚟做工廠妹血汗工廠,一係好似佢咁相睇搵個有錢人對佢嚟講直程係上簽啦

我覺得如果個過程真係冇逼佢,根本完全冇問題
On9 成班連片都冇睇過
條片個越南妹不知幾開心

女權:賣豬仔 人口剝削 人口買賣 道德淪喪!
越南妹:Yeah !
人以群分、物以類聚
人擇偶嘅選擇反映咗佢係咩人
因為利益結合嘅會因利益而分開
That said港女台女都可以係貪錢你愛咁嫁人嘅
搵個真心相愛嘅伴侶一齊先會幸福㗎
越南妹笑到四萬咁口人口買賣,笑到我
問題就係唔係逼嘅,點解唔拍陣拖先

佢聲稱成件事係相睇,唔係買賣
去幫襯相睇公司正常其實都會拍拖了解下
中途兩個人都可以反悔

你自己問心果句,識咗兩三日就飛過去一個語言不通嘅國家,
我唔會味住良心話咩過程無迫佢咁cls
佢真係可以隨時say no
如果條女唔係一18歲就被嫁出我會同意
佢25歲先去可能係工作過,經過考慮後嘅決定

但一18就推佢出去,就好明顯係一成年就急住推佢出去賣咁款
佢父母收咗人幾十萬
佢中途say no俾人打都似
唔好忘記人地得18歲

係一18歲成年就推佢出去賣,拎錢
個女仔可能唔會知道有問題,因為果度風氣係賣細路

正如你去訪問食人族,
佢地都會一邊攞住啲人肉一邊笑住同你yeah
邊有幾十萬
個d錢係比中介
越南妹屋企收既只係正常禮金既錢
越南人不嬲早婚
就算唔係相睇 自由戀愛都十零歲就生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞