(仲溝咩女)有無人睇咗threads40歲台仔買18歲越南新娘?

921 回覆
492 Like 84 Dislike
一開波仲係咁兒童兒童
條友不嬲弱智
我幾時有講溝唔到女 定係你話incel 要科學證明
我建議你睇吓munecat 啲video essay
尤其是manosphere 同evolution psychology
我唔會well research 過佢
基本上就係 anecdotal 同replication crisis同唔睇bigger picture

女人picky其中兩個原因係experience/stories of aggression 同有機會大肚 呢啲confounding factors會大影響過hypergamy
同埋就係佢地俾以前嘅女人financial independent 所以佢地可以離開abusive situation 又或者揾emotional support 而唔係要marry up
incel 已經少係真係講incel 字面上意思
係佢地諗嘅野

同埋如果你咁reframe其實屈機 係咪唔知好多racist
其實我唔明點解呢單野叫販賣人口
都係經仲介搵對象啫

好多人講到真係識得個女仔咁,然後用一種「何不食肉糜」既態度去批判呢件事,講到個女仔係被迫咁(笑得開心感到幸福都只係因為水平低下唔知自己被人賣),個男直頭講到強搶民女咁為乜?
無,果條女無跟佢走
佢連最基本個人掂唔到
問題係個女仔被放入去呢個中介本身已經係一種侵害同買賣
你而家講緊係個買賣條件

我講緊係佢本身唔應該被放入買賣

正如你父母都唔會一到你18歲就推你出去俾有錢嬸嬸叔叔揀
你好似仲未答如果被賣嘅係你,你o唔ok喎

答唔出?
上面答撚咗la 盲閪
你又知佢係”被”
事實呢個模式已經進行咗好多年,就算你而家上thread都唔少人係依個婚姻下既後代出嚟講佢阿媽當年係可以隨時拒絕
點解唔覆人口販賣有分年齡
如果真係有拍長拖,有愛情,
大把女係畢業同條仔一齊由三無捱上去
特別係以前唔係人人升到大學
大把人band 3 4 5中學畢業同條仔一齊捱

但點都唔會係識3日同言語不通
咁你係被賣果個你o唔ok

你自己父母無18歲就推你出去俾有錢人揀你咪口爽囉
答多次詳細既

第一
一直係你話被賣
你係完全冇證據證明呢單野唔係個女仔自己揀

第二
你用香港出世個mindset諗緊係覺得冇人ok
事實我代入我係越南出世既話

遇到呢個40歲靚靚仔仔 有錢 台仔
又可以移民去個更好地方

比較之下仲好樣、好條件過大部分同年齡越南男仔
同埋睇唔啱有得reject

點解唔得?
事實係人地笑哂
你就話人斯德哥爾摩
就算個個係我
你都話係我斯德哥爾摩

總之唔啱你心水既答案就係斯德哥爾摩

總之覺得越南唔好
想閃婚嫁出去既越南女仔係唔存在既

你呢d就係野蠻
仲要而家係去結婚,你過咗一排真係唔啱其實可以離婚
佢係要講到人去做奴隸咁

六萬台幣就講到人賣女
根本正常禮金

相睇閃婚就話人 人口販賣
個越南女自己揀既

加上新二代證供廿年前已經有得reject
係有得慢慢揀
睇啱先結婚
野蠻公主病 執到都喊三聲
事實證明你條仆街屈人賣女
6萬台幣就算放落越南都唔係一條似賣女既數
賣一邊腎都唔撚止呢個價
係咁屈鳩人賣女
用香港長大既角度睇人越南

成個post冇一句係有事實support
新二代講既野
越南妹既表情
全部都係support越南女人係有得揀

95%高中畢業, 有smartphone用
你隔硬當人文盲比人呃

人地早婚閃婚有幾出奇?

舉埋d垃圾例子比人駁完隔一陣又拎返出黎
係咁loop

乜鳩阿嬸 gay佬
事實係今次個台灣40歲男人
外型、事業、居住地全部都優勝過大部分越南男人
對比之下
邊個先係你口中所講既阿嬸、gay佬質素?
6萬台幣=萬5蚊港紙咋
正常禮金香港得唔得呀
70萬台幣,用20萬港紙要喺香港結婚都唔係咁易
條片入面條女得國中畢業,
啲網友問條阿叔個女仔會唔會讀書,
個阿叔無話一定會,仲要係佢俾先有得讀
(但條友買佢黎係for生仔,讀書唔係第一優先)
個價低咁只係證明佢地被壓價,不改成件事本質係買賣
只係被壓價更顯得剝削嚴重

新二代講既野

一個半個幸運大難不死,所以個制度就ok?上面夠有其他悲劇啦

越南妹既表情
95%高中畢業, 有smartphone用
你隔硬當人文盲比人呃

我無話過佢係文盲喎,
我從來只係講佢地無呢份自覺

表情咪答咗你,食人族都會攞住啲人頭人肉對住你笑,佢地係好enjoy食人肉,so?

同埋其實我批評嘅係制度,同買呢班妹妹嘅人
無呢班人買,邊有人會賣
呢堆妹妹完全係受害者
唔生仔洗鬼買老婆,叫雞咪得
比你十幾萬買到嘅鄉下妹,都唔方識教仔
咁生個仔出嚟,老豆要返工養家,老母唔教仲有可能偷錢走佬,真係慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞