(仲溝咩女)有無人睇咗threads40歲台仔買18歲越南新娘?

921 回覆
492 Like 84 Dislike
用結婚黎包裝人口販賣
黎姿又比人人口販賣?
人哋就係話要生喎
我冇話係啱,我亦都冇支持成件事,只係想喺唔同角度去討論下
你覺得呢個係一種人口販賣,但係對佢地嚟講點解唔可以係一個機會,唔係個個都有得選擇,未經他人苦 莫勸他人善
(多圖) 台女閃嫁丹麥男! 認識6天就結婚 甜笑稱:「真愛就是真愛!」
https://lih.kg/3726849
唔好話越南啦
我地自己祖父母,甚至父母輩,如果係大陸落嚟,相睇根本好普遍,個時啲人真係父母媒人作主就算

出得17萬喺越南鄉村可能已經係大富豪,我諗女仔父母都係主要覺得有錢加外國人已經好吃香,覺得個女嫁得好好,台仔個樣又唔算差,個女仔可能都唔介意年紀
希望你可以重新睇下自己講咗乜嘢

你啲邏輯辯駁係錯晒or好奇怪

我唔知點解你會有啲咁嘅歪理,但可以講到咁理直氣壯

感覺你好似直頭認為遲婚&唔生仔,先叫做自由 wtf??
唔係娶
玩就可以
比錢屌
日日屌 屌得多都厭
除非佢床技超曬班
但佢床技超班姐係又表示…
有碼似乎係有經歷嘅男人
其實點解唔係男人自己證明有經濟能力以外嘅吸引點?

因為戀愛乃至婚姻都係雙方嘅,就算男人證明到,都要女人接受到先得

而家又唔係女人好需要

唔需要?家下仲有好多女人要求三十歲前結婚播

係男人好需要伴侶而遍尋不果先要去東南亞叩門

男人天性淨係想食玩瞓,點解你覺得男人好需要伴侶呢
台灣passport bro
一拎hypergamy 出黎就知係incel/PUA
因為你班女人淨係睇錢lo

簡單啲講你班女人對眼擺喺額頭係因,佢選擇去東南亞搵老婆係果

買又好賣又好,點解對嗰個18歲女仔嚟講唔可以係一個機會,唔可以係佢嘅一個選擇

如果今日有個靚仔鬼佬用1700萬去娶台妹/港女,你睇下有幾多個女人會拒絕
丹麥未必言語不通啦
英文
向上嫁係女人天性。
你用得「INCEL」似你係狗公多啲
incel就狗公咁你應該係incel
hypergamy 同alpha 一樣scientifically fail to prove
呢件事本質就係人口買賣
只不過文明化左觀感上唔係好覺
唔係
我嘅意思係有得揀先係自由
黎姿結婚果陣3字中喎
李嘉欣都好唔幸福,你見佢剩係識恭喜人
你講果個18歲果陣係讀書然後去選港姐去拍劇,為事業博盡
查清楚人地幾歲結婚先駁啦
人地幾歲
人地有無言語不通
人地有無俾一以女方居住地標準黎講嘅鉅款俾女方父母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞