(仲溝咩女)有無人睇咗threads40歲台仔買18歲越南新娘?

921 回覆
492 Like 84 Dislike
台灣好興越南買老婆一條龍服務
條女去到台灣無耐就會偷走
有人接應佢返越南無仇報
你話我歧視都係咁話
我唔會用任何原因合理化食人肉呢樣野
所以我都唔會用任何原因合理化用婚姻販賣一個啱啱年滿18歲嘅兒童呢樣野

一個健康嘅家庭
如果你見自己個女啱啱成年,
識咗個大佢20年嘅大叔幾日,
就決定同佢結婚去外國生活,
正常父母係會擔心同請佢再諗清楚,
而唔係收咗個阿叔筆鉅款就由得個女即刻飛走

呢啲同咩文化差異無關
只係一個愛惜兒女嘅家庭會做嘅野
唔需要再攞文化差異做擋箭牌
食人肉夠文化差異,
文化差異唔係剝削兒童嘅藉口
你咪拎今次個40歲 靚仔 老細台仔
同越南男人比
你要唔要睇下越南女人點評價越南男人?
日日係cafe坐
一係就成班唔著衫坐係餐廳外飲酒

你覺得係40歲靚仔老細台仔似阿嬸, gay佬
質素定越南男人似?

人地18,19歲結婚common
見到有得離開鬼地方
條仔高質過自己地方既男人好多
係段片度開心到笑

你隔硬話人被壓迫、比人呃
你咪繼績用自己個世界代入人地
你話我歧視都係咁話
我唔會用任何原因合理化食人肉呢樣野
所以我都唔會用任何原因合理化用婚姻販賣一個啱啱年滿18歲嘅兒童呢樣野

一個健康嘅家庭

呢啲同咩文化差異無關
食人肉夠文化差異,
即係成年定兒童
偷換到仆街
越南16歲以下先叫兒童
18以下先未成年
18歲叫成年

剝削兒童?
你早兩年講都講得通既
自古女人都可以利用性拿捏住男人做供養者
如果冇呢個優點,港女生活就唔會有咁大優待
當佢普通男人咁對待已經降咗級
冇曬平時小恩小惠,禮讓,返工做錯就屌
因為如果唔夠18台灣或者其他國家唔受理/要家長同行簽名
所以一夠18就夠期推佢出去
你有冇諗過對佢父母嚟講可以幫個女搵到呢個台灣男人已經係一個愛錫佢嘅表現
對呢個越南妹嚟講,呢個係幾乎係佢選擇裏面最好嘅待遇之一
條女應該扮18歲
所以咪話食人族係唔覺得食人有問題
你講黎講去都係你估
你估 就可以話人賣女

事實上個女仔笑但好開心
而個台仔唔係你所講既咩「啊嬸、gay佬」質素

呢個位你仲歧視埋同性戀

越南人既分享片又唔理
threads有新二代話今次呢單野搞到自己老母好唔開心
因為佢覺得人口販賣好難聽
話自己當年就係中介識咗三日就結婚
但屋企唔係賣佢

你地班自以為正義既人
滿口就係歧視
歧視越南人
強行將人地當成受害者
結果反而傷害到人
佢意識唔到唔出奇,因為佢由細到大係咁生活
話自己當年就係中介識咗三日就結婚
但屋企唔係賣佢

咁只不過係佢意識唔到呢個就係買賣
但呢個其實就係買賣

即係啲受虐兒童以為自己日日被人鬧,要捱餓係正常咁

同食人族話覺得佢由細到大都係咁食人
食人肉好正常
你地同佢講食人唔啱,係傷害佢地偉大文族感情一樣

滿口就係歧視
歧視越南人
強行將人地當成受害者
結果反而傷害到人

有無諗過傷害佢嘅其實係佢當地將細路仔/細路女當商品賣嘅所謂“文化”
而唔係指出真相嘅人

都係果句

一個健康嘅家庭

呢啲同咩文化差異無關
食人肉夠文化差異,
偉大
食人有機會直接侵害到人生存自由同身體自主
依個case無人自由受到侵害喎
受侵害嘅咪係被賣嘅人
佢無得揀唔生仔
無得揀繼續讀書
無得揀唔結婚
台仔被台妹睇唔起喎
有個term叫第一桶金,講啲台妹愈想愈不對勁憤而提告,台仔已經知台妹對住台仔貴過鑲金
其實個台仔40歲黎講算keep 得好,又會打扮下,係台灣要娶老婆應該唔難
你唔係當地人撚知人咩情況?

健康家庭
生活環境差到仆街
見到個女有得走
過好生活
咪放佢走

成鳩日用自己個套代入
老屈人冇得揀好慘
否定人地既選擇同人生
你係香港大,你老竇老母養你,政府供書教學梗係可以咁講啦,但係你有冇諗過可能人地好撚窮,眼光冇你咁闊,畢左業就返鄉下耕田,搵個窮人嫁左,個越南佬就乜柒都唔做要個女嘅養?

而家佢老竇老母可能覺得咁樣佢個女會仲幸福呢
事實佢係可以,佢可以話結咗婚之後唔一定生仔,佢甚至可以選擇唔將自己放喺呢個market
至於你話冇得讀書,佢似係冇機會讀書多啲,咁每個人嘅條件都唔同選擇係有限

但總括嚟講佢係完全冇受到侵害
你又知啊?佢同你講?
佢想生得唔得?
佢唔想留係越南得唔得?
佢見到個台仔幾靚仔又有事業得唔得?

個台仔點睇都後生靚仔過黎姿老公
黎姿老公仲要傷殘人士

你要唔要講佢地人口販賣、食人族?
建議大家唔洗理個傻人
佢腦入面已經幻想咗套120分鐘嘅鄉下妹受無良父母壓迫嘅灰姑娘苦情戲
首先,識得果幾日,佢點知個女有好生活?

台灣男人喺越南果邊個朵一早臭晒
如果唔係都唔會咁多台灣男人有錢都娶唔到
因為係韓國佬揀先,
揀剩先到台灣

同埋如果真係錫個女,
點放心俾個識得幾日,大20年嘅老男人帶佢走,
而唔俾佢地拍一陣拖相處下先,
等間分分鐘嫁完過去俾人打死
點會收咗人地錢就由得個女自生自滅

呢啲都唔係咩代唔代入,只係普通常識

你自己18歲識咗個富婆幾日想跟人走,
個富婆offer幾百萬,
你父母都唔會俾啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞