(仲溝咩女)有無人睇咗threads40歲台仔買18歲越南新娘?

921 回覆
492 Like 84 Dislike
台女眼中呢d普男佢地都睇唔起架啦

呢單野搞到咁多人知 分分鐘會多左普男去外地娶妻 真係未必再有咁多人洗錢追台女

尤其係對部分極傳統台男好有吸引力
當d台女仲同人拗緊就算唔做野
懷孕湊細路做家務都好辛苦當佢係工人嘅時候
對家可能已表示放棄
關父權咩事 依家係叫d女對抗佢地自己既本能
好似係男人都會想摸女人 但係要對抗自己本能唔去摸
女就對抗本能唔好只去搵優秀過其他男人既男人 (女人要既唔係優秀過女人 而係勁過其他男人 唔係高過女人 而係高過其他男人)
等人類進化女性用邏輯思考先改變到
呢種係農村就得咁低誘惑嘅地方就得,係城市轉個頭去左搵快錢 飛起埋你喇
同新娘仲幾襯 望落冇差咁遠
話就話同外父外母差幾年 但拍埋去似兩個generation
Hypergamy is never ending and there's no way to win
哇呢個好靚同超大omg
小心收帽或者到步之後失蹤好過啦
你講到港女唔會咁
咁高咁大而aa邊會俾人話港女格
港女格係果啲攞哂兩邊福利,要身體自主,又要父權紅利,雙重標準到仆街
你不如改名叫魚蛋小菜好過啦

唔抵得人哋好

成日魚蛋論

污名化少陣人哋你自己都會開心啲
一路睇都覺得 條女幾正 路人幾正
個樣睇得出鄉下妹 但係都食得落
直至睇到尾 條鄉下妹用唔知咩水食麵 仲話由細到大都食污糟嘢
嘴都嘴唔落 點接受到自己條女咁核突
大波到
睇下threads 好多台越二代出嚟反彈

呢種居高臨下可憐佢地呀媽嘅講法對佢地嚟講先係歧視
台妹嫁鬼佬就得
越南妹嫁台男就唔得
班台妹雙標到仆街
同樣道理,用婚姻名義做私家雞就可以攞貞節牌坊
正正經經係香港溝女主可以確保係處同唔會分身家咩
根本已發展地區度度都係咁, 港女係網絡上好多都生細路(佢同細路)活受罪, 白人一大拃就話don't want children
所以唔可以又屈印度人同回教徒狂生, 但係好多東亞同白人集體唔生, 呢個簡單嘅意見(亦都係事實)已經變相迫咗好多男人一係單身落去, 一係要諗計搵例如東南亞女人

即係, 我扯遠啲講, 當眼前咁多女人都串/唔生/「樂意獨身」, 我冇行時, 咁一係我入回教/猶太教/基督教, 一係我搵窮國女人
入教嘅人就少, 搵窮國出錢搞掂就最易, 邊個同班串嘅女人嘥咁多年去傾感情....
咁就唔只係女人自唔自主, 而係好多女人走去自主影響埋男人嘅運氣㗎啦喎

咁玩法白人同東亞男真係搵到東南亞, 搵東歐, 搵埋非洲拉美, 都唔會說服到要求多多嘅本族/本土人幫手生細路. 啲發達國家只係政策唔可能干涉私人生活, 但係係人都知發達國女人就係搞成咁
傻閪又作文
30中就唔算
18就算

幾多歲開始唔算?
乜人口販賣呢d罪行係可以用你主觀去決定幾多歲先計?

18歲成年人, 有smartphone既年代, 讀埋高中, 可以reject, 仲當人係以前落後社會既文盲女咁睇
仲有梁洛斯同李澤楷

又係差廿年 生仔個陣梁都係廿一歲
儲兩球過越南我可以買兩個
其實直接出錢搞定有咩野問題?
拍拖支出高 風險都高 又唔一定好受 比左既感情同努力 可以一下只唔算數 最後只留返一個傷口
現代既西方愛情觀加女權 根本係男人地獄
點解我要跪低求條女 唔係條女跪求我啊
下下要當條女係公主咁
點解條女唔識打架一定要男友出頭
學下舊時d日本女咁學下劍道都好啊
根本西方果種迪士尼公主式 再加女權(女性種族主義)
完全係搞到d女成日當自己係高高在上大L 晒 咁 好難頂

成日死要面 彩就要拿到盡 成日係到上ig晒命
。。。。。唔想再念。。。。
唔想再受港女果d 雜到死既朋友圈
好煩 成日要同人比 表現得唔好又比佢d朋友講
只想二人世界

利申 想要日本女仔多d (日本女仔早被女權破壞晒d 應有既傳統 )不過遇唔到的話 買返個越南老婆都好
留名睇啲核突港男狗公入嚟講自己點樣跪條女同做狗先係正確態店度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞