[又好無奈] F1 2024 西班牙站 賽後討論區

791 回覆
5 Like 2 Dislike
舒仔去AlpineF1Team好嗎
佢過終點都屌咗自己fuck up咗個起步啦。佢加拿大贏唔到都黑晒口面,佢知到而家係要deliver啲咩。
Pit wall要Strong啲,無理由成日問返個車手想點
感覺上,全grid得大牛嘅pit wall真係靠得住,拉利呢啲擺明小丑黎,老麥同平一有意外要佢地反應就會有啲亂,有時又會做埋啲奇怪戰術,明明佢地pit wall先係最清楚全大局嘅人,有時最尾個決策反而會交翻俾個車手
麥自從係 Miami stay long 出 SC 賭嬴之後,牛奶已經三次賭 Overcut 了, 呢個 trend 唔太理想,特別呢場

本身靠素慢 pit 下圈即入再靠 clean air 追先係上策,牛奶感覺上係車入面對大局觀能力比素差一個班次,比 Sainz 差三班
 係
Twitter有人吹緊lawson去Audi
Audi唔考慮下牙氣?
氣9成留L平
除左跑水同埋問車手條胎個Stint仲有幾多push,其餘時間真係pit wall應該比到清晰指示
可能個SOP無變

換左個錄音機都無撚用
紅牛pit wall 靠得住 係因為Max 比賽時既優勢太大
Pit wall 只需要簡最穩陣既戰術
跟住主要對手戰術 Mirror 就得

相反主席個面 有時要後面追返上前排拎分個時
都會出現d奇怪戰術
得max揸到出嚟咁就叫叫揸突架車 唔係red bull係第一快…

依家red bull同McLaren點睇都係50:50 甚至40:60 應該冇人可以斬釘截鐵咁話red bull部車一定快啲

連牛奶自己賽後都話自己揸住架全場最快嘅車應該要有好啲嘅表現
紅牛㗎車仲係第一快 只限頭五場
最弊係佢有機會贏車或者上台就有機會自炒
仲要唔係一次兩次
唔會有咩好結果
股東大會岩岩豐田章男先俾人話佢係咪掛住賽車唔記得要營運間公司
(少少原因係最近話d K car 測試方法有問題搞到停產果單)
= 2021本田因為$$$問題rage quit / Audi話轉新CEO要再諗玩唔玩F1
你無人長期勁大支水喉support 好難上到上游
有機會係pre-recorded voice 黎,一襟制就播果d
仲係用緊Xavier版voice
人權探測器
頭幾場揸得好就續架啦兩年都係咁
audi 可能真心想搞,但係見到而家隊沙巴咁既樣又真係好難吸引到race winner 去既
我了解「揸突㗎車」都係extract咗 㗎車full potential
㗎車都要行得咁快 aero possible 先有咁嘅速度㗎
咁佢㗎車發揮到咪係㗎車快囉
再講大家都認同Max都未出盡力 仲遊刃有餘 咁佢㗎車係最快呀

你睇番上面數據 奶佢以為MCL28最快啫
實際上重油下/胎嘅新舊差唔多底下 㗎麥無快過㗎牛
當然 麥無試clean air 重油會唔會快過牛 呢個就係咁多場奶都無試到嘅嘢

奶想贏一定要改善起步
麥都要pitwall 加油

實際上麥車直路同中低速彎都係慢過牛

唔係18歲定係車牌先入到F1??????????????
點解有MAX RULE都仲比到LILY上F1
上次話俾18以下出FP
下次夠license 分咪直接driver 囉
梁國雄議員...
今晚又有F1 片尾曲聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞