[又好無奈] F1 2024 西班牙站 賽後討論區

791 回覆
5 Like 2 Dislike
*九
冇計用以前嘅拉利去比,車手決定一定更好
of course
所以拉利都仲可以柒真係幾alunmazing
我自己都係咁睇,但有時又覺得車手係車上最能feel到架車係點(我唔太識形容,但以前成日去打卓球時,真係打兩三下已經feel到枝cue係咪有問題要換第二枝)佢地長期咁揸又sim咁多次架車狀態點應該好易就feel到而作出適當的決定?
從此以後更衣室多咗枝鐵棍
車房永遠少左支breaker bar
太多資訊處理唔曬所以只可以講copy we are checking
睇完素狗呢一兩年啲發揮 完全覺得素狗先係真正嘅怨婦
車手咪最多feel到 有軚 冇軚
你要知道隔離隊 乜事
先可以做相應戰術
點樣車手可以決定
一陣番去睇 F1 Tempo 先

我覺得係輸max 入完之後幾圈個度,個下應該輸左幾秒出去
以前揸威記部車廢到冇野好爭 咪唔做怨婦
有機會鬥下 就極速現形
條撚樣冇料又要鳩屌,又9up expect 乜只係車隊問題我拎唔到
咸而家養生風流車真係冇咁乞人憎
奶個start其實影響左好多戰術 第一次換如果素柒即換係可能overcut到 但係變左第二換max有新紅 佢要揸條舊紅
我明呀。我係指我之前講有啲車隊會叫車手執行個決定,有啲會俾車手自己話事。車隊係一定會知道更多嘅資訊,咁佢其實可以就咁報比車手聽都得。當然都係嗰句,我唔係話其中一個方法係錯。不過以Lando來講佢好似冇啱過邊一次相反之前70周年賽red bull 叫max養呔佢唔聽指令仲自己push 最後拎埋個第一添。所以最終都係贏咗就英雄,輸咗就傻仔
其實麥記唔call opposite strategy
都只係跟住max尾食屎
Max著咗條胎開始已經係講緊0.3咁追住奶嚟咬
係咪仲未知Q2 發生咩事
畀我就擺rookie
你搵個17歲揸 F1 嘅做例子咁除咗啲 GOAT tier 無人做到
正正你講26之後大家一張白紙 no one knows
點解會話奶25年唔得就 no chance
作為part time麥記fans( 因為細個時鍾意冼拿,但依家其實都冇話支持邊隊) , 如果佢拎到constructor champion我都已經覺得超神奇好好了。 WDC 我始終覺得係max最大機會。除非大牛架車突然short 咗或是好多場都DNF啦。 以checo 依家咁「穩定」嘅表現, 麥記2架車keep住拎多啲分都唔係冇可能呢。
唔係話牛奶勁
但佢同叻叻呢個年紀加26大改例
點解會咁快講到佢地好似變咗四萬咁
有好多source都話26年benz副計好大優勢
咁嘅情況你覺得最有利到時係邊隊?
同埋而家你係真係部車快過人 係事實
咁梗係而家最大機會啦
老麥26咪用大平偈.....
叻果個......
就算換左人
把聲 問法 同 語氣都仲好xavi feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞