[又好無奈] F1 2024 西班牙站 賽後討論區

791 回覆
5 Like 2 Dislike
果年始終贏咗,好的既
F2 F3未試過頭3完季都叫有料?
咪以為馬嬲街道賽偷到2分覺得佢好勁喇
3年做和牛既reserve driver咪即係得咁既料
你當車隊睇數據個班on9架
All in 2025, 小心2026跣腳
而家唔係2021紅牛有得爭WDC WCC既情況
係就爽
Max 有好勝心但有GP 控制到
奶想谷但係佢個Eng 無控制好佢由得佢死去

琴晚如果唔係由得奶死stay long
佢唔使後追得咁辛苦
我HAM 攞第八次個機會都大過你講呢班人
麥pitwall個target 都未係爭冠心
仲係安全地maximise 緊車隊分數

所以爭WDC….
未係24 啦

25就算爭都要係team game
要PS3都上嚟先得
Agger
button、yt堡已經唔係
麥個pitwall其實同垃利有啲似 得個問字
GP係控制到Max而且落到決定
我覺得講爭WDC 都仲係太早
奶同麥都係
而家佢地係要爭冠
琴晚奶嘅起步, 第1個stop 嘅timing 呢啲就係佢地交緊嘅學費
真係屌佢麥記 俾Rus搶先機 入Pit
仲問問問
問得都知奶d答案 實西
唔搵個食得住佢既工程師
爭條撚
我琴晚係默蛇過新屍果陣 想佢用黃金左前tag & go
咁樣算唔算隱性Team LH44
唔同情況
默蛇同yt堡係由細玩到大
點知同隊爭 大家見哂對方既黑暗面
所以反完面就冇得返轉頭
如果有車隊部車同到MAX鬥成季
我都肯定擺八罐落去
上面堆人改善下穩定性再講爭冠喇
PU又好睇平交d咩貨出嚟,死都all in下年算
yt堡係掟完帽之後 覺醒放棄人性all in同默蛇鍊足一季
佢好彩一上大隊果年架車勁
如果佢上大隊果年係20年
我諗佢個成長發展肯定冇宜家咁好
麥記用英式既方法問奶食乜餐
即係平時xavi問叻你想用plan A plan B plan C咩plan好
我自己又覺得唔同車隊/車手都有自己溝通嘅方法嘅,又無話好定唔好。有啲似piit crew叫佢做乜就做乜,有啲鍾意自己做最後決定。 不過講笑咁講Lando好似多數賭輸多過嬴…. 可能pit 幫佢做決定好啲…
我覺得佢係衰在一起步就跌咗落第三名。max上咗第一位之後都見佢拉開咗幾秒距離。 同埋最後一次換呔都見max睇住嚟食咁, 見lando 快佢又揸返快啲。(pit crew都有提佢lando冇養呔叫佢都要push)拎住五秒buffer就算最後收窄到2秒幾都夠做。所以我自己真係唔覺lando有機會P1. 除非max揸揸吓自己剷咗上草地就話姐。 另外唔講都唔知原來今場係ham今季第一次上台。
雖然我都唔認為和牛係WDC料
但你認為羅臣係WDC料我真係笑咗出嚟
F2第二年楂Carlin先至符碌KO沙駿同二娃耍兩個rookie 拎第三
畀埋機會再去日本SF強隊都衰自己拎第二

畀盡都係same as 和牛
可以坐係車入面做決定而唔會柒既好似得Sainz
Lando 同DH (仲有林蛇I told you) 都會柒,其他人通常都會聽pit wall 講
而叻就係pit wall 都會柒
🤌🏻🤌🏻🤌🏻🤌🏻🤌🏻🤌🏻🤌🏻
正常pit wall收到既資訊一定多過車手
GP提左max幾次牛奶死推爛推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞