最近睇緊邊套韓劇? (82)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
預左冇買
第一季有冇人記得?
有買任時完上年果套劇

https://www.instagram.com/p/C6GG3nUu5wA/
https://www.instagram.com/p/C7qRrq0odXO/
黃viu泰國官方ig發佈6月將會播放嘅韓劇、韓影
留意嘅係,喺韓劇嗰欄,有一套劇至今仍然未有官方前導預告片(只有少量官方劇照流出)
以家人之名唔使睇預告都可以上網搵劇情啦
話明係新劇,梗係唔係講呢套
我講緊呢套
原來係呢套
一般嚟講,接檔劇都會喺上一套劇播咗一半左右就開始流出前導宣傳片
網上流傳「6月22日首播」可能係推斷播完《世子消失了》之後接檔
不過而家《世子消失了》播咗大半都仲未有宣傳片流出,咁就好奇怪
睇返同檔期對上一套劇,原來係《我的完美結婚公式》,呢套劇係上年年尾大結局,《世子》係4月首播,今年1月尾喺mbn官方ig首次出post宣傳
https://www.instagram.com/p/C2i3rWIrAKq/
所以我都唔知呢套劇會唔會如流傳日期6月22日首播
兩套都係Viu但分唔到佢地
世子都延後過首播日
如果延後到8月尾,完咗奧運先首播嘅話還可以
否則延後到7月尾,撞正奧運先首播就玩死劇組
其實6月尾首播都好忟,大結局可能撞正奧運
JTBC新水木劇都唔知Viu買唔買

https://www.instagram.com/p/C7BS3Uhuwv3/
各大電視台金土週末劇都照樣首播
何況啲細台
本身收視唔高
影響不大
所以就好奇怪點解呢套反而冇官方宣傳片流出
係韓方定係日方嘅問題
斷估唔會等到《世子》結局週或者播完大結局先開始宣傳
Connection EP4

死者老婆都唔係好人
會唔會佢都知老公唔係自殺?
唔怪得分錢冇佢份
岩岩先畀人摙頸 轉過頭又幽會?

啲同學個個都鍾意殺人

Doctor係死者?
新Doctor 係男主下屬?
只能話佢幾時首播同奧運冇咩關係
逆貧大叔 個倒述係肯完未
JTBC週末劇 雖然不是英雄 第9集全國收視率3.613%

JTBC《雖然不是英雄》收視率推移:
01 3.289%
02 2.985% 🔻最低
03 3.168%
04 4.056%
05 3.883%
06 4.178%
07 3.480% ​
08 4.248% 🔺最高 ​
09 3.613% ​​​
MBN週末劇 世子消失了 第15集全國收視率3.542%
tvN週末劇 畢業 第7集全國收視率4.117%

tvN《畢業》收視率推移:
01 5.169% 🔺最高
02 5.150%
03 3.010% 🔻最低
04 4.805% ​
05 4.231% ​
06 4.897% ​
07 4.117% ​​​
MBC金土劇 我們家 第4集全國收視率4.9%,刷新自身最低收視率

MBC《我們家》收視率推移:
01 6.0% ​
02 5.5% ​
03 6.2% ​
04 4.9% ​​​
SBS金土劇 聯結 第4集全國收視率7.9%,首爾收視率8.2%,刷新自身最高收視紀錄

SBS《聯結》收視率推移:
01 5.7% ​/6.1%🔻最低
02 6.1% ​/7.0%
03 7.0% ​/6.7%
04 7.9%/8.2%🔺最高 ​​​
開始拉開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞