最近睇緊邊套韓劇? (82)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
池城終於接到好劇本
終於捱完姜漢娜套新劇, 悶到pk同埋覺得佢個樣開始有浸c9味
無話附唔附,同一個靈魂黎,你有無聽過既視感?套劇係輕鬆清新偶像劇,又唔係嚴謹科幻風格, 唔明點解你咁執著
穿越唔係科幻?你睇咗邊套?
造型角色性格似
仲要2個男主角本身都係細過佢
男主唔覺得似
輕鬆睇ok 仲帶啲性暗示性幻想
睇睇下有模範的士2個鋪排
啲奸角都係final boss啲腳來
同上季初頭幾集都似 睇吓講啲單元case講幾多集先追擊final boss
頭兩集真係又爽又快 係正

今季多好多演員客串 數埋我估或者都講到單元故事7到8集 反而今季吳漣序同男主宋承憲夾CP好似襯啲 似男主有Loveline豐富埋套劇 希望會
拎個爛鬼手錶就穿越係乜嘢科幻呀, 聽歌又穿越係咩科幻呀, 擺到明奇幻啦
同埋有一個可能性係戴過手錶既人都有機會保留/恢復記憶,因為劇入面3個人戴過隻錶都記得其他時間線既野
你又用科幻你講 ?我回番你用詞又我問題?
9 10集有7%好似有啲難度
所以我咪一早講咗唔科學囉, 係你係穿越機制道挑骨頭, 問題喺套劇由頭到尾都冇解釋到穿越機制, 主角亦從來都冇探究過呢樣野, 我講科幻term, 係想講套嘢都唔合科幻嘅理論, 如果你要按科還標準要求, 根本回到過去就無可能, 改變過去亦都無可能, 套嘢仲要嘗試講有關未來嘅嘢就會時間暫停
其實已經好明顯唔係科學可以解釋
唔係科幻都係奇幻?唔通你你穿越到?
名校的階梯

見到PTT一面倒負皮依套劇

https://www.ptt.cc/bbs/KoreaDrama/M.1717755378.A.0B6.html
皮塔在戀愛

倉底劇link

我都覺得你句野冇乜邏輯
咁你又不停覆個邏輯有問題嘅連登仔?

咁一套劇就本身預咗唔同劇評 你唔接受其中一類評價 你就可以覺得你自己個評價是絕對的對而去質疑人哋評價?
睇左兩集
仲睇唔睇埋佢好
劇評話直接睇大結局
你唔好理佢啦
成日都見佢喺其他韓劇po撩交嗌
仲有好多手機台嘅巴絲話佢白卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞