最近睇緊邊套韓劇? (82)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
maybe
咁但係上年tving同左Paramount+合作嘛

北美、拉丁美洲、歐洲等27個國家由Paramount+播出[
無男主角嘅就睇吓有冇流量男演員出演
金永大
85後女演員真係數唔到邊個係有韓流叫座力同影響力
90後本身有朴信惠秀智iu呢啲韓流嘅
但呢三個入面朴結咗婚生完仔之後成績差咗
秀智iu就好似俾後起嘅蓋住或者要再睇下之後嘅劇成績係點
而疫情期間同近期彈起嘅有韓素希朴恩斌金智媛
90後仲有堆係實力派啲嘅金高銀金泰梨
但呢班講完都覺得佢哋未去到80後嗰幾位女演員咁有影響力
女演員條路真係比男演員難
果幾個本土勁 海外未必好夠?
你講嗰班90後係95前,
95後甚至係00後不堪設想
95後就算高人氣嘅金裕貞都做唔到咁高影響力
女演員比男演員難紅好多
仲要年紀大左會降價 有啲愛情劇已經冇得拍 除非姊弟戀
男演員年紀大左都仲可以上位
男演員又易啲開到海外FM

最近紅果套劇
男紅過女幾多大家都知
明明女嘅演技撐住套劇
95後都有文佳煐高允貞彈起緊嘅
但佢兩個要揀好啲劇本 揀得好就可以上位
金裕貞上一套劇其實係sell緊宋江
而家90後韓流最勁應該係韓素希
IU空白期勁長 德魯納酒店已經係2019年
秀智係紅 但唔係成日拍到好劇本
Start up同女神室友都嘛嘛地
一個jisoo已經易sell過一堆二十代三十代女演員
jisoo演技唔得
本身係偶像歌手
男嘅只要有身型戲屎都大把女fans迷
佢同李敏鎬安孝燮一齊拍嗰套新電影就算本土票房仆街賣去海外應該都可以回本佢戲屎都會有一大堆盲目海外fans吹奏佢演技好
佢咬字唔得
我想問係咪有connection既討論post
SBS 聯結 Connection 池晟 田美都 主
https://lih.kg/3715633
安娜幾好 不過好似好小人識
一來呢套放喺coupang play
二來套劇未出街之前,普遍對Suzy嘅印象都係「流量演員」
Crash入面總長個仔角色發揮算唔算最搶鏡
對佢印象係財仔阿哥 估唔到可以咁奸
說到編得很好的悲劇電視劇 大家會想到哪一部?

《茶母》
《魔王》
《陽光先生》
《我的國家》
《五月的青春》

原po我想到這5部.... 真的很難過

來源: theqoo https://theqoo.net/square/3091519263

1. 《陽光先生》和《衣袖紅鑲邊》

2. 《茶母》和《陽光先生》

3. 《陽光先生》真的是... 雖然在播出的時候也做好了心理準備,但每次看的時候都會哽

4. 《五月的青春》 還有《淚之女王》也是...

5. 《五月的青春》真的會讓人眼淚狂調

6. 《德魯納酒店》也是.. 這部可以算是悲劇嗎?

7. 雖然因為主角的關係,現在想裝作沒看過這部片了,但是《芝加哥打字機》也是

8. 《善德女王》

9. 《鬼怪》!

10. 《陽光先生》、《五月的青春》、《衣袖紅鑲邊》..... 最近看過這三部之後一直留在
我的記憶中

11. 《三十九》

12. 《京城醜聞》、《陽光先生》、《屋塔房王世子》

13. 《陽光先生》編得太好了,最後一集我只看了一次,然後再也沒辦法看了

14. 《陽光先生》不只是結局而已,整體來說也是legend

15. 《陽光先生》 GOD電視劇

翻譯cr.韓網評論翻譯站

https://www.ptt.cc/bbs/KoreaStar/M.1718120162.A.79E.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞