最近睇緊邊套韓劇? (82)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
宋同車拍住啲前輩或者有演技嘅演員都叫做有啲貨交
金同路好似都真係無論拍邊個都係咁嘅樣
靚仔真係唔係大哂,真係賺少啲去上吓堂,俾啲演技嚟睇吓
冇話唔得嘅
南柱赫嘅金福珠 安孝燮嘅3017 佢哋而家都練到
https://www.instagram.com/p/C70LG95P0vL/

tvN新劇 監察 公開 李正河 劇照。

該劇以腐敗蔓延的JU建設監查室為背景,講述冷血的監查組長和心熱的新職員左衝右突的故事,是一部辦公室調查劇。

由《瞭解不多也無妨,是一家人》《某天滅亡走進我家門》權英日導演執導,崔民浩編劇執筆,共12集,7月首播。 ​
https://www.instagram.com/p/C7z_E7CsMst/

MBC 2集獨幕劇 我討厭炸豬排 公開海報。

該劇講述曾帶頭進行村裡"白狗"絕育手術的里長在一夜之間接受了輸精管手術,突然發現自己陷入了與“白狗”相同境地的人情喜劇。

劇本是2023年MBC電視劇劇本徵集短篇最優秀的作品,7月5日首播。 ​​​
金永大 有望出演漫改劇 親愛的X 男主,合作 金裕貞

此劇講述國內頂級女演員白雅珍的沒落,以及她人後隱藏的雙重面孔故事,這是一部通過記錄片來追蹤反社會人格女演員隱藏的過去。

導演為《鬼怪》《陽光先生》《太陽的後裔》李應福導演,編劇為2018年KBS獨幕劇徵集大賽中獲得最佳獎的崔志媛編劇執筆,製作由Monster Union負責。預計今年內開機拍攝
KBS月火劇 請隨意對待 第8集全國收視率1.1%

KBS《請隨意對待》收視率推移:
01 2.3% 🔺最高
02 1.5%
03 1.5%
04 1.4%
05 1.4%
06 1.1% 🔻最低
07 1.1% ​
08 1.1% ​ ​​​
tvN月火劇 Player2:賭徒的戰爭 第2集全國收視率3.996%,刷新自身最低收視紀錄。

tvN《Player2:賭徒的戰爭》收視率推移:
01 4.185% ​
02 3.996% ​​​
Crash EP8

差啲以為女主爸爸最後死左
睇預告未死
真兇一係女死者爸爸 一係就組長
但條片入面嘅兇手行路唔似組長
但又影住組長枝行山杖
女死者爸爸同組長都似一早知男主唔係車死女死者果個
鬍鬚佬去埋啲咁既地方都預左畀人殺嫁啦

其實依套可以拍到第2季
預告唔係講番老豆出事前做過乜?
好似追一個逃逸嘅人
似有錢仔
又要等到端午節
仲有4集
宋係惡魔已經進步咗好多合格有餘
個角色Chok到咁都唔想打7佢算係咁
路雲做婚禮大捷都合格有喜感
車銀優同金永大啲劇未試過睇晒
Overall都係金永大最尷尬
player2
睇完兩集 爽爽地都ok開得過#dance#r
12集 但會有好幾個演員客串 第2集先有姜惠元嚟客串
之前第1集接落個case又有局中之局快快手手解決咗 又鋪定疑似Final boss人物 然後先知女主可能係…(?)
原來有人討論呢套
有無人覺得男主成套劇得一個表情
女主存在感又好低
成套劇啲人物形象都唔夠突出深刻
男主性格係咁木獨
劇情應該以case行先
所以女主背景好少講
12集講唔到咁多野
我對女主仲停留喺佢喺機智醫生入邊嘅角色,
跟住佢打後自己跳出嚟拍嘅電視劇,之前有套好似係講做經理人?
我睇睇吓都放棄,
唔知點解硬係冇咗嗰種吸引力,
佢唔係靚,但係又未至於好醜樣,但係如果大頭講對白又覺得奇奇怪怪
我都追緊呢套劇 睇左頭3集 暫時覺得麻麻地
但見有巴打話後面越黎越好睇 咁就照追
佢頭腦共助入面都幾搞笑吖
又有金永大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞