最近睇緊邊套韓劇? (82)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
最大原因應該都係小朋友
想知李瑞鎮係咪只客串頭尾

依套如果Viu冇
用自己方法睇
榮榮戲份多唔多先
我估係,因為佢寫咗李瑞鎮係客串
沒有秘密 EP12

套劇主旨係忠於自己 要勇敢去面對自己脆弱嘅一面
原意係好
但編劇寫得太差

我覺得係EP10 11兩集劇情暴走得太嚴重先搞到大結局刷新最低收視
反而最後一集啲劇情正常啲
前兩集男主媽車禍 男主爸畀人呃同突然好打得 女主突然同生母相認
真係搞到同套劇離哂題

男主最後冇做新聞節目
走去做綜藝同資訊節目
都幾令人失望
行行都有黑暗野
唔係轉下行就會冇
男主既新方向一樣有機會遇到有黑幕
咁到時又係咪唔做?

得頭兩集寫得好睇
之後真係冇左原本劇情主旨
男主主播新聞淨係出現喺頭兩集真係曬晒
男二個角色寫得太表面 搞到個角色可有可無
女主編劇人設亦寫得太單薄
總之唔知點解依個劇本會有人肯畀錢拍
我睇到第6集棄咗
明明之前幾好睇⋯
去到戀綜開始好無聊
戀綜仲要女主無啦啦變左成員
畀人踢走埋編劇個位
點解男主角有平行宇宙記憶呢個問題, 編劇嘅解釋係記憶係跟住靈魂, 根本肉身穿越同埋逆轉時空都係唔科學, 反而係腦電波嘅訊息交換有可能可以穿越平行時空
MBC金土劇 我們家 第5集全國收視率6.0%

MBC《我們家》收視率推移:
01 6.0% ​
02 5.5% ​
03 6.2% ​ 🔺最高
04 4.9% ​ 🔻最低
05 6.0% ​​​
SBS金土劇 聯結 第5集全國收視率8.5%,刷新自身最高收視紀錄。

SBS《聯結》收視率推移:
01 5.7% ​🔻最低
02 6.1% ​
03 7.0% ​
04 7.9%
05 8.5% 🔺最高 ​ ​​​
呢啲叫解釋?有三次記憶嗰個男主死咗 佢個靈魂點附係未死嗰個度?想見你都用咗鎖住原先靈魂方式嚟解釋 但呢套都咁做
呢啲叫解釋?有三次記憶嗰個男主死咗 佢個靈魂點附係未死嗰個度?想見你都用咗鎖住原先靈魂方式嚟解釋 但呢套都咁做
男主最後做番新聞報導員 不過之前真係唔知點解要阿媽撞吓車又無事同老豆好打得寫嚟唔知為乜? 男二做緊明星忽然又轉行
男二最初想翻撻女主 以為佢會著得番一小段時間 結果女主鐘意男主佢又好心自動放棄 到大結局無啦啦又想唔做明星去做生意 好似男二唔知點咁
男主應該做時事節目?冇再做主播
男主媽車禍係想修補成家人的關係 再次證明男主爸係幾廢同埋淨係識打交
男主兩個細佬都係無業遊民 健身房等執
男二做左明星有情緒病 想做返自己想做嘅野先 然後又做返明星
女主又開過另一個節目 然後成班同事同佢癲
男二先最R頭 做乜啫 下星期陪玩的女人算
自己方法睇
繼續搵老公
未睇都知預咗 架車無人
佢老公應該係被李世娜控制咗?
Connection EP5

張在京終於知道朴泰振同朴準瑞老婆有路
果個失蹤的士司機都係同學
元宗洙下集暈低 係咪佢都有食毒品
叫唔出許周頌名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞