[主場P1] F1 2024 摩納哥站 賽後討論區

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
Jenson Button: 我仲有penalty未食喎
爆炸頭專心搞cheating偈好啦
定改下layout 整個可以扒頭嘅位?
例如出隧道嗰度拉返直?
我自己覺得車太大係主因。我睇FE都覺得其實可以好緊湊,但F1就變咗游車河…. 可惜好多路都冇可能加闊,除咗海邊嗰段路…一係起條地下隧道將成個track 搬入去
應該milton keynes 係最近
我諗GP 應該點都會有車去 不過要小心塞車
你係邊度出發先?如果倫敦揸車去都係個半鐘左右。如果冇車牌都有大巴或者火車
Man
冇車牌正路都係火車去Milton Keynes?

不過Milton Keynes 可以點去Silverstone
其實紅旗可以咁樣整車 換車軚真係好on9
依樣野我覺得要執執佢
但如果紅旗唔俾整車,又對d 無辜捲入意外既車手好唔公平
可以整,車胎可以換,但唔應該計入換胎要求入面
冰封三尺非一日之寒
估計Alpine 管理層都想郁手好耐
只係有人保住佢,苦無機會

至於點解之前郁唔到而家郁到?
法包問題要用法包棍解決囉
On9con今次遇到牙氣都真係無運行
呢個似係比較sensible
但我諗都唔會直接改善Monaco 悶既情況,因為唔一定有紅旗
如果單純因為有多條法包就得,咁舊年澳洲restart 攬炒就應該已經郁左
我估係派系鬥爭有結果就真
其實冇嘅,咪當一季有一場係咁樣囉
但而家係連車手都覺得悶嘛
以前有契爺咩
都唔太關事
就算係冼拿年代一樣難過車
你係嗰度打的/ call車應該最好,車程半個鐘左右。
坐大巴有X91
所以我唔認同單單係因為多左個法國車手就夠料郁on9con
而係有其他人事原因,或者係內鬥完左先郁佢
除非F1執柒唔係一日都會有Monaco GP
依場本身就係比班上流社會打飛機用
班車手同平民點諗理鳩得你
法包問題的確要法國人自己解決
tldr: 路易16
啲高層應該都想搞佢好耐,佢果啲defend teammate like a lion 真係跨張到唔知點形容,為左贏隊友專登放其他車走,玩到兩部車冇分都做得出,on9con留到咁耐都係因為肥佬TP一路保佢,上年雞左個白痴肥佬,仲要依家整壇咁嘅野,名正言順可以做佢,但係會唔會罰佢下場唔落得或者季中雞人就另一回事,不過我諗應該未必去到咁盡
真係巡遊咁 本身車大係其他場都難爬頭
就算無紅都係靠終點直路有DRS
或者出隧道先有啲啲機會過頭
講笑咁講, 以車嘅表現, 罰佢成世揸alpine個懲罰性仲大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞