[主場P1] F1 2024 摩納哥站 賽後討論區

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
南歐佬肯定有
Btw有冇人睇咗Audi vs Lancia?

講037大戰Quattro,個節奏典型歐洲戲

Audi同Gumpert俾佢寫到反派咁 套戲都算幾多賽車場面,不過Walter Rohrl 揸到一半停低買蜜糖自製鬥車嗰度好似多咗
原來個醫生係虛構角色
除非無咗Chicane 直入swimming pool 唔係其實隧道內都唔夠長去爬
但無咗Chicane就應該快過頭個個變填海
而家摩納哥真係唔適合現代F1 但要拎走個神主牌又可惜 除非真係車架可以大瘦身 唔係嘅話基本上都係會維持一個咁雞肋嘅狀態
但摩納哥就算落雨都係悶戰
對上一次好睇在於班意粉 上有垃利神策略13變24 同埋下游意粉特製五味和牛
其實佢好正常wor
平治pit完咸 大牛都會pit Max黎做應對
平治pit羅素先既話 咪自動將個位俾Max
平治係計過數知道黃胎可以挨到尾先咁做
佢地pit咸都係搏下,同埋pit 咸會逼大牛pit max
咁會release左個透氣空間俾羅素
undercut到Max咪當賺,undercut唔到咪由佢
親王玩女出晒夠架嘛
佢之後果隻左灣 同埋條track臨入左灣之外 右邊會多左位
gasly都係好自然向右轉 入左灣
係ocon自己zip上去姐
個情況同佩狗+塞賣波咁 我又唔覺得gasly真係逼佢埋牆
有冇之前去過銀石手足

想知Milton Keynes點樣去最方便麻煩灑手足
搞咩呀大頭諗住自己 P10
https://www.instagram.com/reel/C7e7sIJt_IW/
ALPINE NOT RULING OUT F1 DRIVER LINE-UP CHANGE AFTER LATEST OCON/GASLY CLASH

Alpine is putting all options on the table, including a potential change to its Formula 1 driver line-up, to ensure there is no further trouble between its team-mates.
路邊傳聞爆炸頭回歸,但人地好似返新工無耐

https://x.com/startonpole/status/1795114140576481769?s=46&t=N1m1RUb0pjgRtlXuyeW4sA
好撚近喎,開車?call Uber?
唔好比爆炸頭做TP就得
Ocon快撚d變Ogone啦
開頭以為男人黎
我果陣係搭的士去 記得要book 埋的士回程 佢果度好偏僻 無得截的士同uber 返milton keynes
去Milton Keynes 搭廠車啦
我冇車牌呀
可以點book定
假如牙氣咁好人屎攞少少左邊 俾件垃圾頂住佢點樣出彎 分分鐘下個彎心俾兒子偷到雞

試吓On9con同牙氣位置交換 垃圾法包肯定封死曬out line搞到牙氣食塵
去程個的士佬比咗佢電話我 叫我走果陣打比佢 不過我果陣唔係grand prix 時間去 所以先無車到 如果你係grand prix 果陣去應該就唔洗咁麻煩
話說如果下站真係bench on9con嘅話佢個penalty點算
咪等到on9con上場嗰陣serve
我喺Man去
正路一定Milton Keynes出?

我見佢有話有接駁巴士
唔知GP開唔開
就算即雞換第二個上
幾年後先再上返場
都要serve 返個penalty
跟紅牛架車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞