[主場P1] F1 2024 摩納哥站 賽後討論區

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
仲要唔駛交稅
剩係第一圈加restart都三分半
Liberty Media 唯一要比返錢既比賽黎

仲係永續

有F1 一日都有佢
真係成班戲子
咁係F1自己剪到咁短, bein sports 條highlights多數都有10分鐘以上
https://www.youtube.com/watch?v=WmgJywUm_bw&pp=ygUQYmVpbiBzcG9ydHMgYXNpYQ%3D%3D
如果唔係兒子柒到甩碌隨時搶到氣p10最後一分
ocon條柒頭如果冇攬炒肯做team player拉返個gap比氣入pit就變左氣可以威脅返前面泰仔同角田試下攞多幾分
兒子就算唔甩碌都冇可能追得返氣
Ocon攬炒令Alpine原本有機會搶4分變有運保住1分
仲要比威記WCC爬返頭
Alpine緊係嬲到仆街

好可能Ocon炒落去個陣係諗緊自己咁辛苦先幫車隊攞到1分
要贏隊友就老閪都唔可以比佢攞分
跟住就唔理車隊賽前指示硬插埋佢
一係就氣格硬收制比自己爬頭有分就由自己黎攞
一係就一齊仆街唔好有分咁自己都可以繼續領先
好在氣頂得住執到一分返黎
重點係根本冇嘢好睇/剪你鬥長jm9?
睇返replay, SAINZ好彩後面有大炒,唔係保唔到有pod,分都未必有
離開f1前唔知上唔上到podium
條撚樣淨係對teammate先咁樣
俾著嗰吓見個車花唔係Alpine佢一定縮
本身爆炸頭都plan2025上軌道
平2022太柒推咗垃利上去爭冠先出事
8分鐘已經cls10分鐘直頭神蹟嚟

得7個pitstops
主席入埋Q3都唔慌多分
最多P8攞4分
唔係雨戰+紅旗+track特性唔想入pit輸position
做就返今場係以前大家熟悉會悶到訓著既f1
唔係睇叻破唔破到魔咒今場真係
Fernando: First Time?
GASLY: OCON HAS TO CHANGE AFTER "UNNECESSARY" CRASH AT F1 MONACO GP
https://www.motorsport.com/f1/news/gasly-ocon-has-to-change-after-unnecessary-crash-at-f1-monaco-gp/10616241/
賽左咁多年都係咁,氣都係講下者邊會覺得on9con改到
我支持Ocon 去平治

兩個怨婦嘈嚟嘈去Toto唔癲都難
芝加哥殺手
明明轉唔到彎先停車,都唔知佢點返pit嘅
其實都幾癲
一條Tyre可以跑77個圈
證明其實冇咁易爆Tyre
不過都可能Monaco難排頭
賽道窄到爆 而啲車又大架到爆
慢慢渣都可以頂住後面
睇阿Max點都過唔到George就知
輸比隊友冇嘢可以瀨 equal machine輸就一定係自己問題 雖然咁teamkill都一樣係
最後一個鐘炒落隊友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞