機戰遊戲/動畫/情報 集中po 10 [2024,新作何時有,專放假消息者不得內進]

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
連新機戰劇本亂七八糟都諗住出
J想都唔出奇
フューリー係內戰
alpha1優點畫面革新歷代最強 最賣得基本上都係呢個原因
缺點原創完全係踩住版權上 可以話係歷代其他加埋都冇佢咁過份 日本憎佢個班今時今日都間唔中會提
外傳優點畫面更加進步 劇情融合係4集ALPHA之最
缺點BUG唔少
alpha2優點真係認真行版權劇情 唔同ALPHA
缺點小隊唔成熟
alpha3優點多參戰
缺點SEED格格不入
インファレンス就係有D缺憾先睇到佢成長
有アプリカント
真老豆仲存唔存在其實唔大影響
SC2都係冇得救
クリティック完全係反派
冇得洗白
版權桐生個部型d
又係版權問題出唔到?
對白貓既稱呼
應該係有人試到對面有大馬,但都係拿唔到所以後面再試
因為劇情全部用志雷馬收頭,32關對面一樣會出大馬而唔係黑龍
但最後都係會拿唔到大馬

之後最多都係試乜野擊墜數,唔出擊之類既野
基本上GC大部份原創機都係用英雄譚個堆機做原型
真實系主角機

淨係個頭武器唔同
多謝師兄詳細分析

想問多句,踩住版權上嘅意思係佢大幅度改變參戰機械人原本嘅故事?
所謂踩住版權上,真係各花入各眼啫。
其實有好多人都覺得無咩所謂,起碼我幾鐘意

有人想自己鐘意嘅作品有多啲表現機會,有人鐘意睇原創,又有人想原創空氣化。
意思係踩版權作幫原創抬橋
alpha成日講例子有
超力/V型電池俠啲外星侵略者全部變哂巴魯馬帝國啲靚
斷空我係SRX計劃試作機
改故事算小事
明白
多謝講解
本身打佐一大段野去覆你 好多都係屌架啦
諗兩諗 都係比個機會
所以我只問一句
閣下日文水平如何?
呢d對比其他版權機戰算嚴重
但alpha自己入面比好閒
最極致一定係サイコドライバー
隔離我有講イング點解捧極都好似冇咩人氣咁
個原因就係描寫佢サイコドライバー有幾勁勁勁
證明咁多年 其實冇幾多個人想睇佢呢d超人屌打其他版權/原創角色
清,我都睇咗個post一段時間。
你日日都怨婦咁唔係抬橋,就話幫踩住版權之類。
知你好撚憎寺田喇。

我自己就好鐘意alpha 1呢種故事寫法。咩抬橋呢啲咁撚主觀
主觀
我主你老母

版權作寫撚到人地係原創下位 直接寫到比晒佢打 唔撚洗要版權
叫我主觀
你同佢講呀嘛,send email屌9寺田呀嘛。
機戰係咁撚唔公平架啦,空氣參戰比人屌,寫得唔夠勁又比人屌。我自己都唔鐘意SRX,都好唔鐘意OG2寫到阿呆成個怨婦咁。但唔撚洗個個post都係咁提呀,想睇下其他討論呀

廿年前一早有人屌柒啦 所以之後版權先冇乜

空氣參戰差唔多隻隻機戰都有 係點都有人唔好彩
但佢srx個問題係alpha先追加 即係原本新個時冇 仲要係原創作品

今次唔係我主動無啦啦屌柒寺田 係有人問ALPHA系列評價點
我明明就優點缺點都打晒出黎 咁佢最明顯既缺點一定要打架啦
唔撚通我機戰F缺點唔撚提平衡度差?
冇人跟機 我自然就唔會再無啦啦提 係有條友講咩各花入各眼 主觀
一望就知同事實有出入
你講到我咁唔撚客觀 我咪直接比事實例子駁囉

冇新作就提舊作架啦 你想提其他舊作我咪一樣會跟機 講撚到我剩係提ALPHA咁 明明平時我成日提64 魔裝

最後 你唔想睇我講呢樣野
可以自己唔睇 而唔係叫我收皮
岩岩就回顧呢個新POST
30 D J OE c1 c2 c3 X F MD gc 新 alpha alpha外傳 alpha2 alpha3 w sc2
我已經提及差唔多廿隻
唔少冇咩人跟機 先冇得講落去
其實陣真係有人寫問券屌柒過
所以之後咪收儉囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞