機戰遊戲/動畫/情報 集中po 10 [2024,新作何時有,專放假消息者不得內進]

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
已經唔知搵邊個好
有咁低咩?
係咪古巨基同梁詠琪有份飾演嗰個廣播劇?
G Generation
其實佢個種諗法 當年機戰撚絕對唔少
如果係
G同W
G同SEED
W同SEED
我先諗到邊幾隻好少可三隻一齊出
機戰遊戲/動畫/情報 集中po 2 [幾時重製機戰z]
https://lih.kg/AxLfNCX
對任系作不外乎都係呢幾句
無語音 兼用卡 畫面差過索系
UX句比面初音真係記足一世
通常反派同主角分別就係有冇同伴支持 冇就行差踏錯
機戰我都仲數到幾個
真魔裝 neo 兇劍士 t
以為係重玩
嗰陣時Newsgroup機戰谷嗰度,成日都有啲人話「冇語音=冇誠意」
真正意思就係冇出喺PSP/ Sony主機上面就係冇誠意

到咗U X有語音就話畫面吧賽克,真係屌佢老味龍門任搬

相反到咗VXT 三部曲開始,就再冇人話任天堂Switch版會差過PS4版
https://youtu.be/J4gq1dOEvFE?si=XQNdlEvkuIJQyUwG

唔提起都爭啲唔記得新城電台真係有個呢個廣播劇

最奇怪嘅係GBA時代都有幾隻機戰,佢哋嗰班人就唔會話「冇語音冇誠意」
到咗NDS時代唔知點解,突然間彈出呢啲聲音出嚟?
所以要量產ハルノ 建立後宮
真識玩
因為有psp呢個正確平台
明屌架啦
Z3已經插緊唔夠老任好
當初寺田接阪田手個時個環境同而家唔同
寺田接手個時成個體系已經成熟晒 又上埋ps
佢alpha都係沿用f 咩8主 超級真實路線
只不過佢自己有過多時間準備 唔會搞到趕工唔平衡 佢講f同alpha都認晒

而家應該冇咩人想接 9成都比人屌
因為質素真係一樣
頂多switch版load耐啲冇得搬龍門
機戰 newsgroup

好令人懷念,可能當年我都有同巴打傾過計

可惜而家newsgroup 文化已經煙消雲散
問題我哋唔係一直生活係九十年代呀嘛
好記得有一次泄露咗魔裝機神NDS版
嗰陣時個個都唔信,直到出現大地魔裝機神嘅前一任駕駛員列卡特 嘅cut in 嗰張圖
就相信終於有個移植版,嗰陣時真係發夢都諗住呢隻game可以移植去GBA
點知要等到NDS末期先至出現

記得當年仲有gaf
每次有新機戰同新聞都會好多人講
gaf 仲喺度,不過已經人去樓空
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞