機戰遊戲/動畫/情報 集中po 10 [2024,新作何時有,專放假消息者不得內進]

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
玩具應該冇佢份
前面出過 之前咪有人入黎屌點解唔出新野 bandai罪大惡極點點點
而家順佢地意
至於點解唔係後者應該係因為地盤佬DD有出場

老老柒柒我都就覺得個次唔出咩MK23號機 出處女仲好
不過一黎對佢黎講 "OG"行先就不嬲都係咁
二黎兇鳥吸金多D

7月大介
Z劇本係佢 理論上佢應該最熟 不過可能佢朵太臭
BTW 2OG都有寫阪田監修 前面我已經貼佐其實根本掛名
舞菜香
動畫瘋啲動畫算唔算齊
我嫌啲舊動畫太少
慢慢加緊
今季熱門果D都有
今季半個主場
睇住佢愈黎愈勁 感覺幾好
Disney+ 肯播哂未, 等左好耐啦
應該係問海外幾時肯播,用vpn去日服睇,都已經見佢地整左中,英同韓文字幕但其他地區都仲唔見

另一方面,開頭諗住佢地會一個月上一個系列但去到六月都仲係得delta, 都唔知搞邊科
desu desu

阿渭師動漫雜談 : 模型店的庫存惡夢 - 境界戰機
剛剛網上看到日本有模型店打0.5(95% off)折出清境界戰機的模型有點嚇到,100円一盒都還乏人問津,都清倉特賣那麼久了,怎麼還會這樣?
這部 萬代的親生兒子 - 境界戰機,人設找來動畫界資深前輩的 大貫健一老師, 監督也找來資深的 羽原信義老師,機設除了找來海老川兼武、寺岡賢司、形部一平操刀,還特別找來 日本國際知名的機械設計師 奧山清行來擔任監修顧問,聲勢如此浩大的作品,怎麼最後落到這般田地?

劇情讓人失望,就連機器人戰鬥片段也精彩不足,機器人即使設計的再好,被這些因素影響下應該也沒人想買吧?
我個人觀察~這系列的模型只有運輸用軍卡賣的最好,因為很多系列模型都可共用,至於機器人…………我想應該多數人都會因為劇情嫌棄它們吧?!

真心為模型店業者感到難過,大家應該都被塞了一堆清不掉在傷腦筋吧?
(以上為個人評論,不代表任何廠商或公司)
搵條似樣既女j下都唔得
睇下六花同茜

理想

現實

贏太多
境界戰機女唔吸引 故又悶
抵佢比人囉黎笑 白銀 笑容之流
「親生老竇」寧願出幾隻水星魔女嗰啲女角

境界戰機同一時期亦都有套GIRL GUN LADY

記得後期嗰啲佢嗰啲組裝模型嘅手槍同埋步槍「不能發射」嗰啲有$360跌到$100樓下,但係都冇人買

不如快啲正正經經出隻新機戰好過啦
唔好好似30咁魔改霸界王劇情
行足勇氣爆發 + EVA 新劇場版 + 魔神Zero 故事
最緊要加返搖乳
聲稱機戰F最好玩嗰啲人成日攞個論點就係
「而家嘅機戰唔好玩,以前嘅機戰先係最好玩」呢一點

將機戰F捧到FF 7同一個高度
最終佢哋最想講嘅係
「比起開發新作,不如重製舊作仲好」
地盤佬正啲喎
講個笑話,Winky Soft既平衡
另一個笑話,出大武士但團隊冇睇過套動畫,唔知設定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞