機戰遊戲/動畫/情報 集中po 10 [2024,新作何時有,專放假消息者不得內進]

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
都夠做
我終於正式攞左志雷馬
開頭放去敵中心,用左兩關,130氣力後無傷清場
仲顛過機戰J嗰彈
j有得用大馬,隻細馬當然搞到變一線尾
部大馬cls
招招都係大技嚟
招map 1-6
話晒都係犧牲其他隱藏要素&長期雪佢換返黎
頭先諗到長谷川應該幾岩配京香
講緊魔都精兵?
比番宮本坐正繼續同廣瀨刷好感度咪好囉
x超好用未輪到佢啦
高達佢輸hinu 豬self
仲有根本下位風魔
頭10都唔知有冇佢

ひまり都正
醒起之前機戰MX有啲限HP%擊破都幾有挑戰

電童皇帝隻神獸初登場,88500血,26500撤退
1. 首先三隻數據獸會戇鳩衝上陣,仲執雞
2. 場上雜卒少,要一堆激勵角色
3. 要綾人/杜門、銀河練Attacker,仲要改爆佢地武器
4. 將綾人/杜門氣力升到130以上,電童企響第四格援護
5. 控制隻神獸氣力響140以下,先唔會1格範圍反擊三傻獸
6. 佈陣完成,最終總Damage 30000解決(綾人23000+電童7000左右)

山機初登場,30000血以上撤退
試過,估計一周目做唔到,至少改爆翼神、雷登,仲要加Attacker, Gunfight高級先勉強做到

雖然呢堆打贏冇Parts, 但純粹向難度挑戰
反而打月機初登場就好易
通常無parts拎我就當佢不可能被擊破求其打走佢算

4日爆機
因為想快啲玩二周目
快啲用風刃閃
一周目算唔算快
以前OG2都好多打完冇Parts,但有唔少PP既敵人打爆
多數過75000血左右就撤退,當時一貫套路,先穿甲彈及回避,脫力對面到129氣力,開唔到格擋,再用一擊必殺砲、開叔用一式暗劍殺,再搭配響介夫婦合體技、虎龍王擊墜

純粹滿足感
其實都係39關
每日10關咁衝都唔係冇可能嘅
第一次玩impact,開頭因為太慢而唔想玩 明明己經可以Emu幾倍速...
之後發覺其實D關卡設計幾有趣

但係 宇宙篇明顯比地上篇無聊
個難度由難而有趣 變成又拖又煩 參戰少變左果幾隻BOSS不斷Loop
想要擊墜SR BOSS又難免要S/L 雙CT(柒頭假圖 底力加固執),統率機有練都唔一定在隊
或者唔睇攻略/重打 唔一早去定增援點打反擊就易MISS 5回合

一路打宇宙篇心諗銀河篇應該入劇玉
結果打完白熱之終章 都係覺得煩大過難 銀河篇仲係一路彈出彈入
關關打完係到汁零件 堆Boss又劍切又分身
冇乜動力想爛尾 巴打們有冇建議
部大馬各招基本上都唔係照抄,設計好有心機

火水合體技直接一個人可以出,直接分二部機出黎用

山地直葬最初用以為係對手山地合體技,
依家重打之後先發現係原來係原創技
(仲要對面部大馬無呢招),一次過打二招

月個招,對面部月要充能先可以發射,大馬直接射

雷個招,對手部雷打4次,大馬打8次

烈冥王就唔駛講。
講真佢犧牲啲隱藏要素其實都唔多重要。
(凱,學長,IWSP,雷茲納MK2,Xエステバリス)
入面係得雷茲納MK2比較實用,但強化型只係差少少咁解
無學長都可以拿佢家姐,家姐部機同精神都比較實用
凱搭鳴人係唔錯,但去到44話先返黎,太遲。
IWSP一樣,佢比你既時候都已經有自由同正義。唔多會派突擊出去
就算派都係搭卡嘉連,卡嘉蓮用重炮其實就幾乎已經等於IWSP所有功能
(P武器有三人組,遠程重炮)

而且志雷馬強制出擊都算多(13~15, 19, 21, 29, 30, 32)
20關入面強制出擊8關算係咁。
都係有相關劇情先出嚟
仲要自己親自收頭
其實算幾還原OVA劇情
不過J因為電腦基本上唔會打勁好閃果D真實系
所以冇拎到堆真實系隱藏其實冇咩損失嘅
》天《
我一周目反而揀真實系
二周目就玩大志雷馬
記得J有樣幾好
D Boy妹妹基本上係共通線打哂d flag就拎到
唔係W咁路線限定要同亥伯龍二揀一
妹妹都係修理機+合體技用
但D Boy合體技,亞紀實用過阿妹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞