覺唔覺日漫總有一日會比韓漫取代?

482 回覆
50 Like 1115 Dislike
起完底 樓主獨醒撚嚟
ddd好好睇
你隨口都講到幾套神作出嚟,韓漫你做唔做到先?一係你推啲韓漫神作出嚟?

韓漫淨係睇過而家最hit嗰套獨自升級,嗰陣龍傲天毒撚FF嘅除同刀劍神域一鳩樣
cowboy bebop屌打
kolar rubberband唔係香港樂壇架咩
我同意韓漫係有堀起階段,但唔見會有咩突破點,最後都只會同強國漫同港漫一樣,嚟嚟去去都係個類型,十年如一。

而你主題係講追緊日漫,你講咁耐都冇講你有咩韓漫睇緊係值得推介。同幾十年前有日漫開始嘅作品作比較,韓漫有咩比人優勢,除咗科技好咗,可以攞部ipad畫之外。
其實我反而覺得近年日本嘅王道漫畫走緊下坡 新嘅王道漫畫 乜怪獸8號 咒術迴戰嗰啲連以前三本柱嘅車尾燈都見唔到
其實有冇諗過
就係市場BUY呢一套
所以日漫先係一直以黎嘅霸主?

利申無接觸過任何韓漫
有冇神作可以推薦吓?
我反而特別鐘意說教嘅部份
劇情好出色都可以
你唔好話魷魚遊戲呢啲叫劇情出色呀
我真係屌撚死你架
另外要畫面精彩睇乜鳩漫畫
去睇電影啦屌

一套DanDaDan 嘅作畫、分鏡、劇情都已經夠秒殺韓漫
佢可能計埋高速婆婆
其實我幾buy爆漫講既概念
王道漫冇得用計算畫到出來, 只可以係一個天才作者先寫到

怪8就係好明顯計算出來既王道漫, 成部漫畫堆滿王道套路
所以唔會覺得佢難睇, 但會覺得冇驚喜

咒術呢D為扭橋而扭橋完全漠視前文後理既就更加唔駛講, 到而家佢都冇俾人腰斬我覺得完全可以稱得上Jump史上十大奇蹟之一
你唔識揀黎睇

大宜都比賣之山 呢類咪幾好睇
我睇完成個post發現,基本上樓主就係自己睇左日漫有幾多,就覺得成個日漫世界既作品得幾多
工作細胞
小圓係撚日漫人哋原創動畫
一男多女,每集都賣肉,幾乎都鍾意男角,男主係有天選能力嘅毒撚,好悶
3同4明明就係輕小說同埋動畫先係
漫畫你講主流既話套套都男多女少咁濟
係咪18禁個d

韓慢18禁好悶,無乜劇情,基本上就係得主角無敵,一個人屌晒所有女咁制,由第一集屌到最後個集

條條女身材基乎無變化,全屈機
樓豬靜撚咗
藥師少女表示︰
只要日漫個市場唔跌,佢既玩法汰弱留強,始終都會出到好漫畫
尤其係日漫已經打開咗外國市場
跟本唔會比韓漫取代到
可唔可以分享吓邊一套好睇
最近睇咗套詭x屋 係講房屋設計點樣用黎犯罪
呢個題材都已經好有趣
睇排球想搵多條女望吓都難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞