覺唔覺日漫總有一日會比韓漫取代?

482 回覆
50 Like 1115 Dislike
因為唔捧一殺一,齋屌既話 唔會有咁大迴響
我係一個熱門post製造機,我好清楚個玩法
咁韓漫仲係堀起階段
正如岩岩入雄英既69冇可能打得過all for one
比啲時間吧!
傻閪上熱門都唔係咩新鮮事
日日都有架啦
姐引戰啦咁多嗲
其實未必係崛起階段
可能已經係末落階段喎
是但啦,目標有達成就好
下下介意人睇法,成個世界咩都唔洗做
好撚辛苦 睇親韓漫 碌成分鐘都未睇到有意思既野
目標實際啲
廿年追上美漫先再講
On撚9 上面講果堆根本係出哂名既漫畫
樓主竟然都話冇睇過
根本佢自己睇得少 就扮代表
咁佢個list入面有幾套我睇過
我係咪要特登講出黎 再多謝佢比左另外幾套新清單我
救命
但泡菜漫千篇一律仲嚴重
重生 登塔 穿越 天魔 異世界襲擊
咁多人負評我就放心
佢個 list 全部都係出名野
係全部 全部都應該係要你係發表偉論之前就應該要睇過既野黎啦
救命
韓漫既主流劇情都係大陸D 小說玩爛既劇情
連日漫都唔會用
只係依家D 人少見當係寶先會追捧
咪撚覆條傻鳩啦 條傻鳩根本小學生講乜都唔撚識聽慢慢睇撚飽佢啦 講嘢完全冇內容 睇韓漫啱晒你啦
狂眼 << 正到仆街
泡菜佬出到咒術迴戰先講
韓漫咪又係好多自high漫
熱門post製造機

不過如果你真係預先估計到咁先引起迴響繼而有討論,我係RESPECT既
你話韓國電影都仲可以認同,但韓漫取代日漫我覺得真係冇可能
利申:無點睇過韓漫
但啱啱去Google一下,都淨係見到呢啲

姑勿論畫風欠奉多樣性,單單就題材而言,韓漫都仲係龍傲天、校園、上班族、冒險中打滾,唔係話唔好睇,只係好局限,冇日漫咁多元
例如:關於地球的運動、晚安布布、少女終末旅行、浪客劍心、Hunter、學園孤島、jojo、藍色時期、藍色監獄、藍色巨星 etc…
上述都淨係日本漫畫嘅冰山一角,已經涵蓋 日常 熱血 青春 文藝 科幻 運動 天文 歷史,仲未計一堆超級王道 / 輕改漫 / 動改漫嘅作品,我諗日本漫畫可以將全世界大部分知識同專業範疇都以漫畫呈現出嚟

其實洗咩下下話邊個超過邊個,韓國同日本不嬲係呢方面有好多合作,無論插圖 劇情 編劇,都可以見到唔少韓國人出現喺製作人員中。相信韓漫遲早總會有自己一片天,同日漫分庭抗禮
唔記得邊個推我睇全知讀者視角
話個題外好正咁
但我睇幾集已經覺得好難頂
睇左幾十集之後直頭係想屌佢老母
鐵一般既事實

你睇埋睇埋都係差唔多類型既漫畫梗係啦清
冇point既樓主
唔會有高質既討論
你真係好戇鳩
上面巴打講咗市場太撚把高質多元暢銷日漫睇唔到
揀個回應支持自己日本市場低質嘅妄想

上網上得你咁可憐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞