衛冕冠軍意大利歐洲國家盃初選陣容名單 集中討論區

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
意大利好耐冇出世界級前鋒
以前就多到選唔曬
依家搵個擔大旗都難
其實史卡馬卡唔錯,不過光頭佬話佢有d “lazy”
即係唔多參與逼搶
三個 = 一班
係好耐都冇出過世界級球員
近年算係成就最好果個佐真奴都係巴西入藉
再對上係咪已經要數到巴神
80年代中-90年代中呢代球員真係災難級
龍馬一定係世界級啦
但佢好似贏完歐國杯之後沉到依家
用vicario好過
去巴黎咁耐無進步過

Provedel, Ricci , Orsolini (下?)落選
Fagioli 真係好勁 全季打幾場就入到
但佢又好似真係做到野
吹佢唔脹
比較有創造力
完全無法理解意大利係衛冕歐洲冠軍
幾屆世界盃電視機前常客
兩屆啫,又冇幾咁誇張
國米嗰幾件算係咁
其實上屆最大credit 真係文仙尼,連續30幾場不敗同唔知幾多場clean sheet,套 form run得好順,入唔到WC 球員責任更大,狀態回落得太誇張,上屆成功嘅 key factors 係多咗96-98嗰一批人,fresh 得嚟速度夠快,包括未被屌帥荼毒嘅 locatelli 同 chiesa, 加上 barella, 額外再加上未傷嘅 spinazzola,先踢到嗰種 aggressive 嘅 433,佩斯卡拉3傑同3個貝其實靠唔住,發展都係低於預期,國家隊需要嘅時候又證明唔到自己
入唔到嘅第一罪人佐仔
佢套跳步12明明揚撚晒都照用
畀啲龍捉晒路

文仔根本就教得好
帶住班咁嘅垃圾都可以攞歐國杯
但都係有相當運氣成份
當然係英格蘭修夫基嘅送禮先攞到
大好形勢下縮返後半場畀意大利攻
其實上屆分組賽打得好好,係因為華拉提傷咗,
佢淘汰賽一出返嚟,隊波其實都好明顯跌watt,
兩場十二碼同一場加時win,真係夠運。

見到文仔其實都好執著用華拉提,
等如佢好執著要舒服哥操刀12碼一樣,
所以我覺得入唔到世盃決賽週好大責任喺文仔到
完全無法理解意大利係衛冕歐洲冠軍
幾屆世界盃電視機前常客
其實上屆最大credit 真係文仙尼,連續30幾場不敗同唔知幾多場clean sheet,套 form run得好順,入唔到WC 球員責任更大,狀態回落得太誇張,上屆成功嘅 key factors 係多咗96-98嗰一批人,fresh 得嚟速度夠快,包括未被屌帥荼毒嘅 locatelli 同 chiesa, 加上 barella, 額外再加上未傷嘅 spinazzola,先踢到嗰種 aggressive 嘅 433,佩斯卡拉3傑同3個貝其實靠唔住,發展都係低於預期,國家隊需要嘅時候又證明唔到自己
入唔到嘅第一罪人佐仔
佢套跳步12明明揚撚晒都照用
畀啲龍捉晒路

文仔根本就教得好
帶住班咁嘅垃圾都可以攞歐國杯
但都係有相當運氣成份
當然係英格蘭修夫基嘅送禮先攞到
大好形勢下縮返後半場畀意大利攻
其實上屆分組賽打得好好,係因為華拉提傷咗,
佢淘汰賽一出返嚟,隊波其實都好明顯跌watt,
兩場十二碼同一場加時win,真係夠運。

見到文仔其實都好執著用華拉提,
等如佢好執著要舒服哥操刀12碼一樣,
所以我覺得入唔到世盃決賽週好大責任喺文仔到

反而我覺得佢係巧婦難為無米炊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞