衛冕冠軍意大利歐洲國家盃初選陣容名單 集中討論區

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
難搞

Folorunsho都有份
佢身體質素係其他意人比較缺乏
睇左大半u17打英撚同米蘭u19入歐青聯決賽大部分比賽,我會覺得意粉個成績有d欺騙性,或者應該話未必轉換到去成年隊

米蘭u19同意粉u17守和射十二碼贏個精神同紀律固然抵讚,u17個龍直頭mvp,但打落場面,個人技術以至體能全部輸,贏個戰術紀律性人地可以係日後build up,個人技術,創造性呢d基本功好少有後來提升,咁意大利個班後生去返一隊,守死同齡人既戰術紀律性夠唔夠幫到企穩一隊呢?我覺得係唔得既,所以得唔到一隊機會係正常

講真青年聯賽都打得功利未必有利成長,感覺上係青訓理念有問題,以前有d進攻天才出現靠彩數,而家出到個基艾沙都還神仲要重傷埋不過其實u17都有球員入到呢d波,只係意甲環境冇乜信心可以引導佢發揮潛力

https://x.com/scout7calcio/status/1796240492302319647?s=46&t=ESsuyVT7n0qdrPvAHjTR7Q
Casadai去車仔直頭錯晒,等睇佢借黎借去,借到完約
所以阿特蘭大好好
魯謝利 史卡雲尼 卡尼斯基
近年意大利都局住要黑化
明明2006世杯冠軍冇黑人
2021euro歐冠又係冇黑人
Atalanta defender Giorgio Scalvini was forced off the pitch in the final minutes of a Serie A match against Fiorentina with a suspected knee injury.

希望無事
一場無謂波搞到受傷
巴神
It is confirmed Atalanta defender Giorgio Scalvini will miss the Euros due to an anterior cruciate ligament injury.

Atalanta confirmed on Sunday that their defender Scalvini had suffered a cruciate ligament injury during the last game of the 2023-24 Serie A campaign against Fiorentina.

緣盡了
我明阿特蘭大要爭第三
但季尾都唔係成日出佢架啦
唔出一場使死咩(屌你仲要輸鳩埋)
on99咁樣搞到史度雲尼無得打歐國杯
屌 又少一件有潛力
贏左歐霸爭第三做乜
歐聯獎金分成有跟聯賽排名
不過都係分多dd 錢咁
已經無咗阿沙比,又無多一件中堅
Gatti補選
唉 屌你老母, 斷ACL唔止影響今屆, 先20歲
屌 依個
Btw 右路今季薩柏哥斯達好似fit 過di lorenzo
可能好似當年馬特拉斯咁有奇兵效果呢...
不過有得出先算
早晨哥同白卡文點都前過佢
迪羅倫素唔係淨係打rb/rwb
意粉友賽同馬沙利時期嘅拿坡里都有打過3中堅右cb 位
所以哥斯達直接競爭對手只會係比蘭奴華
而今季比蘭奴華都公認係意甲11人其中之一
Official: Italy call up Gatti to replace injured Scalvini
依家歐聯獎金要拎黎買人黎頂佢了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞