衛冕冠軍意大利歐洲國家盃初選陣容名單 集中討論區

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
佢本身成季狀態都好撚差
但俾人屈到咁真係離譜
其實後場人腳無問題,
但中前場無一個做派牌,
佐仔DEEPLYER 太後, 另外兩個BOX TO BOX
鋒線3個係配合型, 又唔夠速度打身後

差個可以帶個波入禁區(基艾沙算係)

俾唔到威脅對面,

係拿仔有K先生HOLD住, 奧深漢衝擊後防線,
咁先俾到中場執SECOND BALL, 打HALF SPACE

而家隊意粉就打唔到啦
尋晚中前場個個都唔走位,企定定
搞到傳波勁保守
淨係計搶波Lobotka+Anguissa
意粉所有中場都無得比
直接copy細恩國米體系再調整可能好d
但搵得光頭佬,梗係用返拿玻里果套,但意粉條中場都唔岩類型
冇咁嘅人其實簡簡單單打返352算啦
433前面史卡同基艾沙又帶唔起, 後防又受壓, 仲講咩地面組織傳控
前面由史卡同拉斯柏度利自己搞, 唔得先放基艾沙, 薩卡尼呢啲去衝
跟返干地16年咁帶係最合市適
如果跟返拿波利里起碼右邊有返個左腳仔先啦, 但又唔揀奧蘇連尼或者普列坦奴又係唔明
大部分國米人, 踢左大半季3後衛,
難適應433喎,
ching 講得岩呀,

一係你揀其他人入隊,
你揀國米人做主力就用番差唔多踢法先發揮得好架
迪羅倫素係一大問題
史巴列堤係都要放基艾沙喺右路就係賭基艾沙有一挑幾既能力,咁迪羅倫素就唔駛上,但依家明顯賭錯左自斷兩臂,柏歷堅尼踢到九唔搭八
不過琴晚場波點調都閪架啦,兩隊質素差太遠
擺基艾沙去右邊係咪因為要就柏歷堅尼
否則擺基艾沙係左邊
同迪馬高配合應該比較好
迪馬高都唔係要球權既人
下場西班牙放水+輸格仔
6 4 4 3 包尾出局
咁輸比格仔抵死 與人無尤
呢個真係搞笑
一隻右翼都唔選
自己真係想變都無得變
依家真係正正經踢個三五二算啦
史卡 基艾沙
迪馬高 巴利拿 佐真奴 柏歷堅尼 比蘭路華
巴斯東尼 卡拉費奧利 達美安
應該唔係
因為連柏歷連尼都唔係踢緊自己慣踢既位
我覺得係要保護條右路,因為大家睇拿仔都知呢一年迪羅倫素跌watt跌得勁
對格仔其實可以試用達米安打右中堅至右閘既位,反正格仔啲人唔係快,copy返國米嗰套好過扮戰術大師啦

基艾沙 Scama
迪馬高 Jorginho barella Frattesi 右翼衞
Cala Bastoni Darmian
對賽往績
3和2負
睇法一樣
今年輸都無野好講
格仔跌watt跌咁勁
前面速率無西班牙咁快
希望可以和到波
格仔黃金一代都老啦
摩迪 佩利錫 維達 波索域
有啲直情退埋 文素基治
理論上就好難輸嘅
但如果對方一心打燒味呢條防線我就唔多睇好
千祈唔好覺得一定唔會輸
意大利係連新西蘭 北馬其頓都可以閪既球隊
2010 wc 分組賽生死戰輸俾斯洛伐克
轉返352國米個班同史卡馬卡都會舒服d,係基艾沙難頂d,輔鋒佢都唔啱打
咁不如唔出佢直接出法迪斯
反正佢個人都廢左唔識入波
一係照熱身賽咁出3421
前場用3個中路打三角堆人數
左右翼衛又可以唔洗落底
解決邊路突破力不足既問題
如果轉3後, 我覺得守到嘅, 對面都係水兵, 唔係好攻得起嗰種但都唔好預我地前面識入波
所以我覺得邊隊失波先就玩完
我終於醒起有邊場衰得過尋晚個場
就係2018 世界外圍賽作客西班牙
廢老Ventura 諗住用442對攻然後俾isco 踢撚到變左messi 個場
我覺得依家後防有幾個都唔係咁集中
好似隨時都會爆炸咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞