衛冕冠軍意大利歐洲國家盃初選陣容名單 集中討論區

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
我覺得調返轉
列迪古單打獨鬥好d,平時係熱拿亞前面衝衝衝,掟個波俾佢就要自己諗辦法搞掂,除左入波少d,我覺得佢其他方面合格有餘,就算成場無乜供應但對球賽參與度都好高

反而史卡係要人喂淨係做埋門先做到最佳效果
你睇佢意粉係仲未入到波一黎意粉對前鋒供應本身就唔多,二黎個前鋒位成日要拉後駁腳對佢都唔太友善,意粉前鋒定位未去到西咸前鋒個定位咁惡劣,但肯定無依家阿特蘭大咁撚舒服
史卡身型係做到支點,但佢回返出黎d 波時好時壞真係好難搞,個波成日傳撚到飛起

其實有期拉斯柏度利打假9係最fit,但佢係拿坡里出得太少喇,個狀態完全keep 唔到

至於基艾沙就...唉屌你老母艾歷尼
但史巴列堤教Napoli 時期都叫識用奧森漢,咁奧森漢算同史卡同類多過似retegui, 我覺得
國米條防線
奧森漢中鋒策應能力係世界級
列迪古同史卡都唔係
但前者中鋒策應能力100%高於後者
基本上
史卡前線威脅力肯定係大過列迪古
如果意粉核心係圍住史卡踢,咁一定係出史卡好d
但意粉唔係淨係要一個入波嘅前鋒
係要全能乜都要識dd (包括dirty work)去輔助成隊波運作
不過應該唔會兩個同時出,其實retegui 有啲似假9多過真9號,但原來都唔矮,186cm,但頭入波就好少, 睇史巴record 都應該會用retegui 機會大過scamaca,
BTW奧森漢就其實真係唔明蝗疤做咩唔買,又快又有足夠對抗能力又有入球觸覺,爭頂頭槌入球都唔少,我覺得奧好過夏蘭特
關艾歷尼咩事
基艾沙重傷完都返唔到以前
佢未傷前打左右翼任飛
之後出返都麻麻 今季打拉賀域後面
開季勁過一排 之後就一般 而且又獨食
甘比亞素幾勁
列卡維奧
是咪講操撚到佢大傷
Btw傳緊祖會賣佢重建
睇下有冇機出國浸下
我覺得屌帥d 波最大問題係空間感唔夠
基艾沙一拎波好多時其他人都係企係到(係甘比亞素d 走位會醒d)
咁本來基艾沙都唔係d 球商好高嘅球員,佢都係盲頭烏繩亂咁沖,屌帥對佢週圍個d 支援又唔夠
依家好似下下打孤立戰術咁,扭完就求其射走個波就算
有時爆到一兩下咪好睇,但更多時都係射波出界
我覺得屌帥用得最撚衰係完全浪費左基艾沙無球跑動能力
不過宏觀黎講對意粉都係好嘅,廢時跑太多又傷
唔係叫佢打wb咩
左真奴今屆仲做唔做到決定意粉贏定輸嘅關鍵人物
今次睇好基艾沙,因為祖記新的垃圾教頭話到明唔要佢,基艾沙要做合約戰士了
感覺都唔算穩贏
中場仲有個質素高嘅球員
無乜跟開意甲 不過通常大賽總會爆一個聯賽唔突出
但大賽忽然食左春藥既球員 次次俾人睇低就有驚喜
俾人睇好反而小組好似唔識踢波咁
應該答你
今年土耳其黑馬
有冇人會買今年意大利件波衫?
會啦 當左指定動作 但未諗到印邊個
不過呢件唔係咁靚
買左巴斯東尼,仲有經典球員迪比亞路
音樂比利
斯卡馬卡打過西咸wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞