衛冕冠軍意大利歐洲國家盃初選陣容名單 集中討論區

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
我們的足球場
咁高人工去土超跟摩連奴囉
唔要華麗 只求實際
前面入到一球,後面有龍馬睇住,就過關
由唔選奧蘇連尼個下應該就決定唔打433
或者打唔成433
收一收柏歷堅尼放個比較掃得既球員去解放巴里拉好過
感動既係終於可以12點開波
薩仔都無試過打右邊
通常都係左邊多
同意你講其實要揀埋orsolini
意大利如果果日輸比克羅地亞就會出局
係,場場3am搞唔掂
而家最差嗰隊出線第三都3分但0淨勝
所以一切都係命運的安排
而家係咪唯有一齊出基艾沙、薩卡尼最好
前面基本上都冇乜人可以用
拉斯柏度尼喺場上唔知有咩作用
今場連卡拉費奧利都冇
我已經有心理準備輸畀瑞士
預計正選陣容
馬特拉斯:

在我看來,16強遇上瑞士對衛冕冠軍意大利來說,將是一場艱難的比賽。雖然不少人可能認為意大利是被秤先的一隊,但可能只是基於名氣,才有這樣的推斷。

根據我在今屆歐國盃決賽周觀察得所,每一支能進入16強的球隊都非常難應付,而且在實力上亦旗鼓相當。

意大利當然能夠起用尼高路巴列拿及佐真奴費路,來控制比賽的大局及節奏。他們二人可能是陣中最佳的中場組合,但我必須強調,尼高路法基奧利在上仗對克羅地亞時,表現非常出色,也許可以在今場出任正選。

瑞士的比列安保路、丹尼杜耶和梳頓沙基利在今屆歐國盃的比賽中,進攻時非常具威脅性,而且都先後有入球。你不能低估這一點的重要性,皆因我們已經看到許多熱門強隊如何在進攻上掙扎,加上意軍防線欠穩,每場都有失球,因此這可能是一個潛在決定勝負的因素。

如果我是意大利的主帥,我會派上兩名前鋒攻堅,並以3-5-2 陣式應戰,由羅倫素柏歷堅尼支援前線的球員。事實上,意大利到目前為止沒有任何一名前鋒能發揮到預期的作用。

最後,我想提醒大家的是,意大利雖然在分組賽中遇到了困難,但當他們踢一場過的淘汰賽時往往擁有優勢,就像上屆歐國盃大家看到的那樣,所以我預測意大利能力壓瑞士晉級。
契仔,冇態嘅迪馬高,廢人基斯坦迪
他知道 哭是沒有用的
柏歷堅尼出唔到?
唔計卡拉同柏歷堅尼都算係球迷陣
淨底就睇運氣
以為會出文仙尼或者艾沙拉維
淘汰賽想穩陣d 掛
基斯坦迪比較有防守同有佢嘅話巴利拿可以推返前少少
3後應該係早晨哥前過文仙尼
4後先調返轉

艾沙拉維就真係唔知選嚟做乜鳩
根本唔會出
選奧蘇連尼/另一契仔普列坦奴好過
但而家攻力咁低仲搵個防中打正選真係搵黎搞
磨到射pk 靠龍馬
反正中場出柏歷堅尼都係無乜撚用
乜意大利係靠前鋒入波架咩?
前鋒只係用來拉空俾閘同後衛上來入波
呢個球迷陣希望WORK啦,
同埋希望磨到咁上下, 換基艾沙衝一段博入波
戰術 龍馬1 vs 10
基斯坦迪真係我見過差嘅意粉10號,沒有之一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞