衛冕冠軍意大利歐洲國家盃初選陣容名單 集中討論區

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
另外巴利拿有傷,Ricci 隨時候命
大家且看史巴列堤可以帶到呢隊波去到幾遠~~
分組賽唔易踢,要進取搶攻先有望,
出咗線再玩返傳統意式穩守突擊啦 畢竟前鋒裡面都冇高產量嘅射手…🙂‍↔️
我諗都係分組賽出局

2和1負 或者 1和2負
佢都偏向進攻型 但前場真係唔係太得
希望贏到一場啦
都有機會最佳第3名入淘汰賽
Luciano Spalletti confirmed that Gianluca Scamacca, Nicolò Fagioli, Jorginho and Alessandro Buongiorno will start in Italy’s final pre-EURO 2024 friendly against Bosnia and Herzegovina.

Spalletti: 'Italy confident Barella will be available v. Albania.'
Italy’s probable formation vs Bosnia tonight:

3-4-2-1

Donnarumma; Darmian, Buongiorno, Calafiori; Bellanova, Jorginho, Fagioli, Cambiaso; Chiesa, Frattesi; Scamacca

應該入到波啦
原來3-4-3
都係冇波入wor
差d比人入
廢到 0入球能力
1-0 7 號靚波
燈到
咁打法,真係唔似贏到阿爾巴尼亞
7/9/15 都打得幾好
左邊 祖記雙星就冇咩表現
不過基艾沙叫做有個助攻

半場都係控制大局
21號有大局觀 因賭波冇踢超過大半年
球會復出2場國家隊出場2場都踢得唔錯
法提斯打國家隊不嬲踢得幾好,可惜無論國米定國家隊功能都同巴利拿重疊咗
估唔到國米仔有波入
9 號仔真係把握力麻麻
意大利已經十幾年冇出過有把握力嘅前鋒
佢打國家隊好似撞邪咁
計埋呢場好似16場入1
對面把握好少少已經扳平左
就算基艾沙傷到得返6~7成,係場上無限失球權都好
呢隊意大利仍然好需要佢
其他進攻球員全部都無突破能力咁
btw兩場友賽都唔出小法老,留嚟做秘密武器?
暫時個人心水11 人
龍馬
達美安 早晨哥 巴斯東尼
甘比亞素 佐真奴 巴利拿 迪馬高
法迪斯 基艾沙
史卡馬卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞