衛冕冠軍意大利歐洲國家盃初選陣容名單 集中討論區

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
轉三後可以塞多啲位
巴斯其實都麻麻哋
可能唔係踢慣嗰個位
同埋可以解放迪馬高左路進攻
希望光頭佬可以轉陣
對格仔咁嘅往績我完全唔望有得贏 和到都收貨
意大利呢隊神奇嘢上下限都係無限大
咁多年慣咗反而變咗個魅力點可能我m底
其實上屆歐國盃對西班牙嗰場場面都係下風
係好彩守到射碼贏到
近年對西班牙都好吃力
文仔嗰時啲人腳其實都
但明顯有傳控form同埋調度有變化
而家就唔係好睇得出光頭佬想點
呢場咁早換走佐出基斯坦迪唔知係佐有傷定點
上屆都仲有後防2老, 華拉提, fit嘅基艾沙,恩斯尼同我是移動, 至少好而家1個lv
中後場都仲叫出到下人, 前場真係慘劇, 冇1個上到大枱
但德西法英啲人係出極都有什至球王級
意粉好似出個可以係大會企得穩嘅正前都冇
沙利同皮蛇唔驚失業,可能有光頭佬呢份工
連阿根廷三線前鋒都要執都知乜事啦
睇精華全部都係西班牙進攻
嗰場波個龍門垃圾到
2老唔單止防守好, 進攻都入到波, 邦路斯可以喺後場組織, 而家啲後衛好似做唔到呢樣嘢
咁兩老都要有翻咁上下老辣先有咁嘅功架嘅
意粉而家後防已經唔算冇人才
我同意前場慘淡好多
可能真係要好似即討啲人講嘅咁搵翻幾個黑人
而家意大利真係太缺乏速度
卡佩羅專欄裡的一段,講義大利與西班牙的差距:

「差距由來已久,因為在我們國家不再培養球員品質:在足球學校裡教的是戰術而不是技術,這就是長此以往的結果。我曾在馬德里執教,對西班牙的足球教學和生活方式非常了解:訓練中最美好的時刻是傳球訓練,不是因為這代表了玩笑和放鬆,而是因為挑戰在於盡可能少犯錯誤,用技術說話。

在義大利,這些年來,許多人以瓜迪奧拉為榜樣,但他們效仿的是十年前的瓜迪奧拉,而瓜迪奧拉本人一直在進化和前進。這種誤解導致了今天的限制:我們的球員幾乎從不承擔向前傳球或嘗試過人帶來的風險。我們最終將漂亮的足球與無效的控球混淆了。真正的漂亮足球是當前西班牙的風格,這是我們應該追隨的榜樣。在這種模式中,21歲的尼科·威廉姆斯總是在嘗試攻擊對手,因為『主教練要求我這樣做。 ’”
Pages two and three of today’s Gazzetta dello Sport report that Spalletti is planning to start Fagioli in place of Jorginho in Italy’s final Group B match against Croatia, frustrated with the Arsenal midfielder’s performance in the loss to Spain.

Federico Dimarco left the Italy training session early today, ruling him out of their final Euro 2024 group game against Croatia.

睇黎聽日變動幾大 都幾刺激
出咁預計陣容都係433
達米安,甘比阿素,基斯坦迪,列迪古變咗正選
基艾沙去返左邊
如果輸波光頭真係負全責
好似話迪馬高傷咗
卡拉費奧利踢左閘
中堅早晨哥拍巴斯東尼
次名打瑞士
西班牙真係剋死意大利
今晚大變陣!
今晚會輸畀克羅地亞
十年前蘇9咬基亞連尼
仲要見到迪羅倫素條on9俾人完爆
連追波都做唔到
大米安打左閘即係左路斷埋
原本只係前場問題
家下燒埋去後防
光頭佬好野
我嘅訴求只係1分
咩陣容
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞