信用卡討論區(192) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
你都簽到LV3仲問呢個問題
無撚用的
我又搵唔到個條mastercard增值西瓜卡回值條登記LINK
有冇人有
有無人試過i titanium 759果d會唔會當超市無回贈
你簽到guru lv3
正常個賞世界都爆左了
可能佢用em簽左一部份呢
點會
guru上年尾開始?
Lv123加埋7萬
Level 1 升 Level 2 要簽 $30000
Level 2 升 Level 3 要簽 $70000
岩岩簽爆頭十萬
但係你可以話仲有簽多$50000的額外賞,但係唔夠數就無回贈
不嬲都話易洗
記得留定啲錢喺八達通銀包交稅/交水費
其實冇特別去儲,淨係去咗次旅行。。
喺度諗緊嘅係會唔會賞世界已經爆咗上限?
其實有冇得check?
我正正就係因為呢樣野先咁問。。。
因為依家level 3
係唔係代表guru已經簽到爆咗limit
唔受影響,都係六蚊里
同埋賞世界話每年top係 100,000
係邊一日會開始重新計過? 1月1?
App check 唔check到已經簽咗幾多?
guru的話level 3有$35000可以簽
但係你賞世界應該已經爆左$100,000,但係簽多$50000就有額外$1000回贈 (即係一樣都係 5X = 2%)
Level 2 升 level 3 唔洗簽多$70000喎
$40000 就得

同埋VS個10萬cap係每年1月1號重新計
如果Guru 上年已經上到Level 2
今年都唔會爆
你錯誤理解guru條款。
佢的合資格簽賬總額係以單一會籍有效期計算,你升級後個會籍係會重設,亦即係合資格簽賬總額會 reset 做 0。
但係我已經打爆左Level 3
果陣岩岩上level 2 衝7萬
條Bar一開始就fill左一半

幾肯定自己冇洗多7萬
人妖里先生果啲都話
唔可以一次過簽7萬去打爆Guru
冇聽過係10萬

所以VS理應係唔會爆
咁有趣
呢度對terms的主流理解係因為升級會 reset 會籍,所以會 reset 簽賬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞