信用卡討論區(192) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
就咁睇呢幾條似係手動積分兌里數先受影響,自動兌里數似仍然係8蚊里同埋無手續費?
要再望清楚先知乜事
呢份修訂通知修訂的係分分獎賞集條款,即係手動用積分換里數
https://www.hkbea.com/pdf/bg-tnc-t.pdf
「表面上」唔會影響揀左「BEA 飛行里數獎賞計劃」的world mastercard

https://www.hkbea.com/pdf/tc/credit-card/master-reward-tnc_tc.pdf
但係……東亞銀行的回贈條款六月就完,我地可能要伸長條頸睇佢係咪連「BEA 飛行里數獎賞計劃」都改埋做十蚊里,定係直接取消「BEA 飛行里數獎賞計劃」只可以回積分
唔係二選一喎
從來agoda回贈都係拎cash入戶口啦

你俾任何一張卡都會扣basic rebate
但係佢淨係俾Master / Visa我揀?
點會呀,收過幾次都可以揀戶口
即係我中伏
邊度揀? 試過幾次都唔得。問agoda CS又話入銀行戶口有機會要比charge
依家國泰卡係咪好難waive年費
聽日話你知,我聽日有rebate收

我記得都係响個app㩒
唔該晒
人地講緊2m定期拎80萬里呀
同DM both黎架
但你有八十萬里又志唔志在DM先
綠卡上禮拜waive
個成本我當你投資回報IRR8%既話

姐係用 16萬 + 0.5%股息費 換80萬里 + 10次lounge券 + 1張 無上限2%卡 + 40萬里 迎新
aeon批卡係咪出名耐 揀郵寄差唔多兩星期仲處理中
揀郵寄係
最快一定係現場申請
現場>分行拎>>>>>>郵寄

要詳細討論中資過隔離
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞