芙莉蓮好睇嘅位?

371 回覆
70 Like 648 Dislike
鋼鍊都算半王道

但巨人都可以叫王道,我都係第一次知
同條亞氏保加症傻鳩拗落去都冇結果

如果一陣佢拎埋啲運動番戀愛番嚟比都唔知點應佢
要波有波 要腳有腳 要蘿有蘿 又有胳肋底 邊度唔好睇
有味道都可以悶⋯⋯悶就係缺點,有啲人就係唔中意睇節奏悶嘅戲。
唔係下下懶係有味道咁就叫好睇。亦唔係節奏快就冇深度。

節奏慢,好多位都係打感情牌。本已為見到魔族會快番啲,但跟住攞一級又要慢晒。有啲拖⋯

用王道嘅背景黎演紫羅蘭永恆花園,所以好驚喜?未算。

只係想睇下佢點結,到同勇者欣梅爾再次見面時有咩發生。
鋼鍊點樣魔法
等價交換點樣可以係魔法
你都分唔撚清d類型
比較還比較 但風格唔同 唔表示邊種會比較好
各有優點咁 淡然唔代表係差 熱血都唔代表一定好
你洗唔洗嬲到係咁話人亞氏保加
討論吓啫,冷靜少少啦
你情緒起伏仲大過套嘢入面啲角色
第一次聽鋼鍊係有魔法
咁事實真係幾多人受
因為好少會有一套作品帶到咁舒服嘅感覺出嚟
鍊金術都唔叫魔法,叫科學囉好未
我唔討論啦
都9唔搭8
太多回憶殺,講啲二打六背景都用左唔少篇幅,節奏比較慢
整體都OK既
特殊能力唔可以全部歸類做魔法嘅
唔通火影識噴火又係魔法?
咁海賊王都係魔法啦
咁多啦a夢都係魔法啦
咁pokemon都係魔法啦
屌你老母生件智障出嚟

鋼煉主線係搵返肉身同打人造人

芙嘅主線係去最終地搵勇者個靈魂(?) 彌補返個遺憾。而且魔王已經冇咗,因為主角強,淨低啲餘黨冇造成太大威脅,成套嘢順理成章輕輕鬆鬆平平淡淡有咩問題?

故事背景、作品風格、角色際遇完全唔同都拎嚟比,你過主啦喺度獻柒
咁鋼鍊有鍊金術又唔可以比
其他異世界有魔法又話人玩轉生
咁無嘢可以比

芙呢套嘢無敵了
考一級啲角色直接連貫落後面嘅大篇章 鋪排嚟
ching是咪冇追漫
佢係反傳統咁講番勇者唔一定係天選之人先做到⋯ 冇人會話欣梅爾唔係勇者,除左果把冇實際價值嘅劍⋯
芙莉蓮係動漫嘅文戲嚟
好睇嘅位係對白同感情
不過佢打鬥其實都做得好出色
但係依樣嘢唔係依套嘅重點亦唔係佢賣嘅嘢
所以我諗會覺得依套悶大概係睇錯依套嘢嘅重點
或者預期同想像唔一樣
我有話淡淡然有問題咩?拍埋其他唔淡淡然作品(例如鋼鍊)我覺得唔夠好睇同埋無人哋咁出色咋嘛,又唔得?

芙啲fans真係惡撚到
係囉,設定咁唔同
咒術玩術式,火影玩忍術,海賊王玩惡魔果實,jojo玩替身攻擊,唔洗比啦了
你提起我又諗到樣野
睇得多普通作品真係慢慢對個啲誇張嘅情緒表達有啲厭倦
你去驗下智商好啲
鋼煉都起碼係我top5鍾意嘅作品
一路講緊你拎兩套主題風格唔同嘅作品嚟比係唔撚合理
d 女畫得正囉
同平平淡淡輕鬆睇幾舒服既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞