芙莉蓮好睇嘅位?

371 回覆
70 Like 648 Dislike
上面將芙莉蓮同浦澤直樹手塚治虫比算唔算終極吹奏
唔關年齡事既
人人喜好唔同
睇下連手機俠都有2季
異世界最強都動畫化到既時候
就明咩叫百貨應百客
好有感情好有高潮位喎
酒肉和尚死那時我重差少少流馬尿...
熱血同戰鬥高潮係少咗啲~但應有嘅亦一啲唔馬虎
而且劇情上嘅高潮都做得好好~起承轉合都合理得來有啲驚喜~
畫面更加世界級~
認真答 第6/7集開始勁好睇

我一開頭都覺得好悶,用左成兩三個月斷斷續續先睇到第6集,之後就一野狂追到live
我有睇埋漫畫 想食芙莉蓮同勇者cp
發現我係喺玻璃渣入面搵糖食
好虐心
收到 五十年後先再開嚟睇
有集收集左將提子變酸既魔法
心諗咩魔法咁on9
然後回憶講原來個矮人戰士係鐘意食酸提子

哩d 點點滴滴好令人暖心
https://www.reddit.com/r/anime/comments/17u2i5m/can_someone_explain_to_me_the_hype_for_frieren/

一樣嘅問題
人地會嘗試分析下自己覺得好睇嘅地方

連燈毒撚只有一面倒嘅負皮加一句“你未夠秤去欣賞”排除異見人士

都唔知同佢地痛恨嘅支那人有咩分別
好簡單 市場無乜呢類型漫畫
治癒得來唔係特別賣肉 小小戰鬥但唔會太刺激
睇得多王道拎來休息下幾好
半邊天
第一次有魔法應肥倫射石
以為文藝片突然咁勁
嘩左聲
Yoasbi 呢隻OP 都想入
好睇嘅位咪就係好多冒險故事嘅讀者好想有,但又好少作品可以寫得細緻嘅「後日談」

勇者打贏魔王之後都得唔到自己最想要嘅嘢就死咗
芙莉蓮用接近無限嘅壽命嘅特點去描繪滄海桑田嘅人類世界

咁嘅題材,喺ACG歷史上本身都唔多
支持

可惜我對 yoasobi 冇性趣
未見過鋼鍊有負皮

有大波波同肚臍靚腳睇
睇咗5,6集就棄咗,前面故事太過慢同平淡,好難投入到個劇情入面,之後喺youtube shorts見到啲打鬥劇情係幾正,不過唔會追番
等刀劍再出電影
個個都懶係有歷練自我感動
老老實實真係好撚嘔心呀
其實你哋只係咁啱活到對人生有啲感概
但仍然對個世界有期望有幻想先會代入到
真係老毒看破嘅人睇一集都覺得浪費人生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞