芙莉蓮好睇嘅位?

371 回覆
70 Like 648 Dislike
本身都對套野冇意見, 但係就係有你呢啲撚樣扮撚晒野所以好唔鐘意套野
成撚日係度無病伸吟扮晒眼光獨到咁, 係咁不停吹奏套作品唔啱口味就一句串過馬撚 太後生睇唔明 無歷練既人唔會識欣賞 你一定係後生仔etc
屌你老母你地係唔撚係中二病發作
呢套大路過迷宮飯好多 呢個真, 咁普通嘅劇情都可以話神作 一定係平時接觸得少漫畫小說
有生活有戀愛有搞笑有打鬥
平平淡淡又夾雜其他角色故事線
收工睇真係幾治癒
另外同一季都鍾意睇藥師少女的獨語
你講乜撚嘢呀屌你老母!!!

又一件自暴其短
係鐵達尼號個種浪漫
但由愛情轉為唔同感情
大把作品都係有返小小年紀先識欣賞
呢個係好客觀好平常既意見
鬼佬都係咁講呢套野唔係得連登仔扮獨到
你呢D先係中二病獨醒撚
唔通人地話宮崎駿D野小朋友睇唔明又係中二病?
唔撚明咩有歷練先欣賞…
做乜撚嘢啊 啫係個巴打試過同fd子後輩一齊闖蕩江湖
多謝你問,我以為得自己一個覺得好悶
細膩動人
對於慢熱嘅人嚟講係套好舒服嘅作品
相比起當今劇情急速又超展開嘅其他動畫
佢嘅角色好立體
尤其勇者一行人片段只得點點滴滴卻相當吸引

但缺點就係慢
嚮往慢活、情感細膩嘅人就會好鍾意
如果你返完工好忙好攰都會鍾意呢啲
應該話順風順水既人睇完多數冇乜感覺
比較多經歷既人睇相對上容易明白
多唔多經歷未必關年齡事
送殯的龍力蓮 H漫
可能未必關年紀歷練事,
或者係同性格有關,
鐘意細水長流既人,可能會傾向鐘意呢套
呢套唔係王道冒險漫
睇呢套野會不停回憶過往既遺憾
我都想有機會可以彌補
在生已經中意啦
每個角色都有自己嘅故事或者創傷
有各自成熟嘅一面
即使過場小角色嘅對白 都反映到佢唔係弱智
唔係啲白痴npc純粹襯托主角有幾勁幾叻

亦唔需要大癲大廢嘅角色搞氣氛
無啲幼幼稚稚罐頭式焗人笑嘅吐糟對白
令讀者笑嘅唔係搞笑而係回心微笑
好少動漫會有同現實對照嘅感動位
比起動漫角色 佢哋更似真人
有位置俾讀者反思

一段段小回憶有時得嗰兩三頁
但已經有感觸

一套成熟嘅作品 不論動畫電影小說
係會俾到額外嘅感受讀者
唔局限故事本身
而芙莉蓮做到呢點
費倫幾乎集集都嬲
你都話冇情緒
其實唔同年齡睇返同一套動漫都有唔同感受

好似最近重睇一次巨人都同細個嗰陣睇個感覺好唔同
淨係每次都應承戇鳩魔導書做報酬已經夠好睇
人生就係為左滿足自己而做埋d冇用既嘢

好多人都唔明呢一點,成日問人點解咁無聊咁冇用都做
識表達嘅就講到比你聽,唔識表達嘅點講你都唔明

呢套好睇在佢唔太中二病,所有野都貼近現實
冇嘢冇嘢 我是PR
比起動漫角色 佢哋更似真人
有位置俾讀者反思

重點

唔識反思就會覺得悶
佢哋有跟過勇者打魔王
我哋點同佢哋比
芙係一個強大嘅魔法使
但佢冇因為強大而鬆懈,因為佢明白人上有人,幾強大都會有弱點而被擊敗

就好似癲雞秒殺左高級考官咁

呢d道理好撚正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞