芙莉蓮好睇嘅位?

371 回覆
70 Like 648 Dislike
悶到仆街的確係一個缺點,但我冇話過芙莉蓮就係差,唔好。只係覺哩套野駛吹到咁大。
唔係世人現在都墮落只求速食 係現在世界節奏就係好多好野,唔係個個都要慢活先叫識享受人生

如電影,以前會容得下:人間狗鎮(DoyVillage)哩d節奏慢到仆街嘅作品⋯⋯依嫁要搵套戲仲敢拍足三個鐘都難。而我到哩刻都會用‘節奏的確幾悶’黎影容佢。
我亦相信你去問10個觀眾應有9個都會覺用3小時去睇鐵達尼係更加enjoy!(唔單因為有得睇肥溫全裸)。

因為同樣探討人性,咁人地又的確拍得緊奏啲,令人‘更易入口’。
雞同鴨講
一定要快先係好睇嘅on9仔
起身得半秒比呀嫲做反應都殺得到
你都係睇番d龍傲天異世界番
你都幾厚道
應該話未升中嘅會覺得悶

你岩
節奏慢=差
我覺得起碼要打幾年工先
考試嗰幾集睇到唔捨得訓
迷宮探險
迷宮嘅生態系統
唔同種族之間嘅政治鬥爭
廢老口吻
連登好多人要係套動漫到拎人生意義
睇芺莉蓮已經係上面條友人生最叻個樣野
由頭到尾都好睇
都好睇個人口味
唔少女仔朋友 都覺得悶
我就覺得 一般啦
出咗得閒先睇 唔會追

熱門漫畫 反而會追住睇
2.5劇情下限仲可以有幾低/ 武士刀今個禮拜搞咩gag
都唔會追芙
係你地on9仔,認為只有慢活咁帶出meaning先叫好睇,其實都只係好普通野兩者各有長短各有喜好者。根本唔值得攞芙莉蓮黎吹奏。

仲鳩噏到咩有人生閱歷先識欣賞,同啲廢老睇唔起人睇動漫一撚樣:吓!?你睇卡通片?我睇開村上春樹東野圭吾高行健⋯⋯⋯不如鳩噏埋自己睇開莎士比亞、費奧多爾·杜斯妥也夫斯基、海明威、睇古文先夠有深度麻
每集都有感動既位
可能一句說話 可能一個畫面
明既先覺得好睇
若同樣探討到情感,節奏慢=好?
迷宮飯笑到仆街 建議睇
係咪未完
漫畫完咗 完都非常圓滿
動畫第二季出緊 依家到第21集
逢星期四夜晚出
成班淨係識開地圖炮打飛機
有異見嘅人就標上“人生唔夠閱歷” “小朋友唔會睇得明”等等嘅標籤
肉酸到

本生都只係覺得純粹自己唔識欣賞,其實無咩大不了
但見到成班傻閪粉都已經唔係理性討論
實在不吐不快
“套野好撚悶好撚垃圾啊屌你老母”
節奏都要附合主題,只要夾到主題就係好,快/慢唔係好壞嘅指標,
咁芙莉蓮嘅節奏慢咪啱佢個設定,精靈有好長壽命,所以佢對時間感受唔係快,動畫係跟芙莉蓮角度,出到嚟咪會節奏慢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞