睇完九龍城寨 老實講好失望

391 回覆
437 Like 1440 Dislike
我覺得呢套戲sell個香港情懷就係九龍城寨環境同生活,起碼我覺得像真度都有90分,睇景都值回票價

之前梅艷芳都話還原九十年代利舞臺同尖東,但我覺得同城寨差好遠,可能大部份用CG所以好假
已睇
我期待你老母做企街50蚊任Q多啲
重有唱k呢
唔覺得呢套係好電影
不過估唔到最應該屌既劇情反而唔屌

配樂風的形狀無問題 有加分 變rap就真係搞唔掂啦
食煙嚟舖肺癌咁嘛
唔係D人又話無啦啦有病
唔通消費新香港咩死傻鳩

中國香港故事除左小粉紅邊有人想睇
你都幾大膽

我睇完都有諗過點解唔係rock/ Metal
跟樓主講rap嘅話LMF都okay

btw任賢齊比人困咗三個月?
個額頭仲結緊焦
不過咁
扯個人上半空又唔係無可能
上面都有人post條片,大陸有餐廳成人連個架扯上天
明明同套戲風格都唔夾 仲咩要夾硬吹奏
利申 冇話過首歌難聽
其實啲建築咁密係咪唔會有風起
我同意第一下聽到風的形狀係有少少突兀嘅
之後get佢個message之後都覺得OK
不過rap到底係發生乜撚嘢事
密極有個譜
都要有路俾人行
有路自然有空位
大風起上嚟吹入D窄位到會勁D
就好似風筒D窄咀咁,將風力集中左一點
認同
其實4子感情深厚個build up唔係好夠,說服力差啲啲
但始終套戲得兩個鐘嘅時間,濃縮咗呢part都合理
當然電影係誇大左
但電影有誇張手法好平常姐
Rap又要符合故事背景係咪要去返數白欖
呀sir入去幫襯魚蛋妹老母唔洗你教
我就係鐘意佢而家冇乜文戲,一嚟就打
要劇情你睇返無間道啦
我入嚟就係要睇打!我要爽!

大佬呀,洪金寶已經60幾歲,城醒都58你仲想點呀
整體已經做得好好啦

咁都要屌,咁三國無雙同明日戰記情何以堪
四兄弟打完鋪麻雀就好返晒,仲加左攻擊力,鋪麻雀勁過食仙豆
出場打黑拳洪金寶已經話佢「幾打得」啦
之後講陳占有幾好打 間接講緊血脈傳承
都係觀點同角度
本身抱住港漫嘅心態睇
有中華英雄同風雲墊住
老土劇情 節奏古怪加未成熟cg
城寨算係咁
打鬥係有幻想成份
但整體都算好睇嘅打
至於小小出戲部分都無傷大雅

劇情大路故事完整
四子唔死打極都有
最後齊心打大boss
算係意料中事
每套戲總會有樓主呢啲咁既人係到彈
好y2k
巴打你都算厚道
對住啲弱智評論
送頂中學雞高帽再同佢認真答2句
搵首現代流行曲 同套戲個背景撞到七彩
搵個本地rapper rap下城寨態度已經好撚正

咩撚野呀 現代流行曲就係叫撞, 你提議叫尹光數下白欖 都話呀...rapper rap 就唔撚係撞?? 當年80年代香港有所謂rapper rap? CLS 為反而反
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞