睇完九龍城寨 老實講好失望

391 回覆
437 Like 1441 Dislike
聽老屎忽講城寨唔係好多雞竇咋喎 , 佢哋以前要玩一定係落上海街,砵蘭街,新填地馬欖
血脈
yo yo yo
樓主係唔係政府做
佢謝票都係咁講
話之前城寨嘅形象只得黃賭毒/三不管
根本都冇乜點講過裏面啲人點樣生活
片尾係佢專登搵返真係喺城寨入邊做過嘢嘅人特登拍的
剩係睇咗1套港產片所以你嘅評論唔成立
今年睇咗唔過10套港產片所以你嘅評論好膚淺
你無睇過曬XXX導演嘅片你無資格批評佢,因為你根本唔了解佢嘅拍攝風格
我食鹽多過你食米,所以你講嘅都係廢話

今時今日仲用資格論去批評人地嘅言論
嗰陣廢老除住個芒都想嘔
連登除咗多基佬外仲係廢老集中營
真係拍做15集又會比人嫌長
宜家個節奏算係咁
仲有AK47
風的形狀咁夾都有得屌
會唔會傻左
而家套戲主線係喺城寨殺人冇後果
真係可以正常咩?
可以一試,sleeping dogs咁
8集都好
可以多d文戲
8集好似合理啲
可以講下黑社會之間同城寨入面嘅利益關係權力鬥爭
真係寫到出嚟又拍得好睇嘅話一定好正
希望之後有director cut 版
古生有好多打手樓主保重
自己有玩音樂亦都有聽下rap
自問都係個indie仔
但老實Novel Fergus呢首真係夾咩
你話如果係追龍or出套新古惑仔用呢首我係buy
但九龍城寨擺到明都唔係嗰類江湖犯罪片風格
有時真係唔係非主流就一定係好係型
好彩你條柒頭冇份搞香港電影 唔係真係冇希望
港漫風格動作片 幾有特色
玻璃/刀/鈎/手指插入肉/打碎牆
超越真實 但因此打得流暢實在有力
幾有力量感
今日睇左,ok啦收貨啦。係有幾個CG 位弱D,同埋人物背景唔係好立體,有D 位係好似無左,但算係咁啦比想像中好啦
13個老屎忽負皮
佢哋就喺度進步
你哋乜都做唔到就學人批評
你識音樂咩
人哋玩緊乜你哋知咩
你好似錯咗重點
而家唔係佢哋批評呢班rapper 而係上面幾個批評人哋用風的形狀

除咗你第一句 其餘幾句全部可以套返落上面話要用rapper嗰個身上
入埋康城都要比班獨醒撚屌又pr又盛你當人地班評審on9架咩
懷疑編劇照抄漫畫對白
改都唔改下
講真 比佢地自己發揮對白都好過多多聲
唔至於咁撚膠
楊局長之流
我屌你老母 你老母應該都係擺緊檔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞