睇完九龍城寨 老實講好失望

391 回覆
437 Like 1440 Dislike
其實佢想表達嘅唔係強調由外來人望入去三不管嘅情況,
而係想表達喺社會上相對嘅弱勢嘅人點樣互相扶持,努力生活落去
佢冇描寫入面生活幾混亂咩?入面咪又係殺人,吸毒,做雞都冇人理
城寨入面夠經常有人死啦,但係城寨入面冇人管到,所以先搬條屍出去公廁再call市政局收屍丫嘛
但係就算生活環境係咁惡劣又點,啲人咪又係好似魚蛋妹咁繼續努力返工,見到走難落嚟嘅人會送野佢飲,畀野佢飲,畀工作機會人
龍哥都有話啲𡃁仔好積極咁去追風箏,雖然捉唔捉到就睇個人,有啲人離不開,有啲人留不低啫
其實只係城寨冇外面咁光鮮咋嘛,入面住啲人咪又係同外面啲人一鳩樣咁努力生活
明日戰記就真係要失望
呢套合格有突啦
咪係囉,之前成team健全仲要有埋大佬係到,都比人滅團

依家4子傷殘,又冇搵個方法同鍛鍊點解攻得入鐵布衫(我係咁叫

就狗屎撞棍打贏,真係主角光環
你知唔知自己講緊乜鳩
形象鮮明 人物又點樣平面唔立體
故事時間都80年代咁上下啦仲收咩片
黎喇黎喇
獨醒撚開始黎料
又係獨醒撚真係煩
套戲唔算神作,但絕對稱得上佳作,要比分就係70分以上,如果睇一套佳作都用失望去形容,咁平時係唔係要評分90以上先入場睇
香港d撚樣就係咁
下下聯想到勁多野
人地唔中佢諗緊果d野 就係垃圾
元朗城寨
最假係d主角唔會叫雞
明明港男10個有9個滾1個諗緊
淨係認同
想香港電影有好cg就咪再搵大陸公司
認同近期港產片靠情緒帶動 飯戲攻心係好例子 再揀唔會晒時間
同未睇既人講都係當入埸支持 並唔係咩唔睇唔得咁緊要
片尾曲極同意 聽到嗰下即刻出哂戲
不過一開頭場景呈現係做得幾好
風的形狀配片尾幾好feel wo
明明魚蛋妹:叫雞呀?
洛軍都唔食住上話係
理撚得你
信一勁靚仔
唔明點解rap就冇同背景唔夾呢個問題
套套戲都係古天樂,你地到底悶唔悶🥱架
佢無性欲既?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞