睇完九龍城寨 老實講好失望

391 回覆
437 Like 1441 Dislike
風的形狀有幾夾?
見到留言話rap好尷尬就知佢地對rap嘅印象仲係停留係mc jin係我係我, 叫佢地聽hip pop等如叫佢地去死, 依隻碟已經算貼近外國standard, 都叫人行撚開d, 播返d迪士尼歌算數la
都無話唔得嘅

咁喺入面私了同掉條屍喺出面畀市政咁就變咗無咩意思
係咩 邊一幕有講到 唔係道友朱咩?
四子打完王九 喺天台感慨事代變遷 唔同仲同你播呢啲快歌

風的形狀背景音樂係acoustic match返故事背景個年代
當年邊度有呢啲經過mixing 嘅rap

講意景 風的形狀歌詞同陳洛軍故事夾好多
江湖講緊黑社會醜惡 但套戲主要都唔係黑社會片係武俠片嚟 黑社會最多咪係設定 龍捲風 信一 十二少全部都係黑社會嚟 但你會覺得佢地係正派定係反派 放首諷刺現今黑社會嘅歌落結尾咪仲出戲
同埋打得唔夠到肉,反而前面啲打戲還好少少
咁你有咩建議?大導演
突然諗起狂舞派Heyo
睇咸書
就係個個吹到套戲90分,入場發現只係值6 70分,所以咪失望囉,獨醒撚
岩,三不管洗撚特登講咩,都幫助唔到套戲推進既,下下咩都畫出腸 成套戲咪鬆散,無重心囉,兩個鐘咩柒都塞晒入去咩
講真我最失望係啲動作
本身都預計劇情係普通料
見啲人吹到話係港產動作片「天花板」
以為啲動作係殺破狼level
點知只係Captain America vs Winter Soldier
好睇係好睇啊
但唔撚係「天花板」囉
屌你老母 你睇中華英雄 係咪都會屌柒d人出劍氣?
或世事通通不過是場夢 特別係依句其實好夾成套戲,套戲都有講林峯發惡夢瞓唔着教,其他歌詞都好好
扯布同風的形狀都幾同意

唔好為撐而撐都同意。但應該唔會收皮。每個地方嘅人都會支持本土文化,唔會唔撐嘅。但最好都拎返好d質素。例如今次咁,幾高質
英雄所見略同
其實呢幾年都好多高質港產片,好似白日之下,年少日記,填詞L同呢套。

不過梗係有啲人只鍾意睇毒戰3或者斷網果類,大家根本唔同channel。
老老豆豆,我中意填詞L多啲
我都覺冇想像中好睇
做得最好係個場景,
但劇情略嫌有啲膠
由其係啲角色既對白,
有種中二病既感覺
我就係諗起屏風效應
上面巴打話會仲大風
其實成套野d人都係當地居民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞