康城女皇方國珊涉嫌「圍標」 被首都業主發起罷免

373 回覆
390 Like 19 Dislike
係咪時候又要整座樓外牆
入咗伙15年先知個主席係公司代表,呢個屋苑啲業主瞓咗幾耐?
哪咜判野比托塔天王做,應該啦
而家首都業主,都係成班老嘢,做舉手機器聽方國珊指揮!
圍標又未必 唔係好多間管理公司肯玩會所
仲有人哋加價人哋嘅事 可能唔想再續咪是但加大 講到一定要續佢咁

仲有投票選項梗係淨係出有入標嘅公司 如果棄權咪睇下本身公契係點處理 點會無啦啦出個重新投標選項

篇文大好多部分又係譁眾取寵 唔熟玩法應該信到十足
佢初頭話自己業主,出選第2座,之後就用停車場業主代表身份。

方國珊唔係一入伙,就開始做業主委員會,係2014、15年開始,同埋好多第一手業主轉咗手,包括我其實初時都係唔知道。

連法官都話佢不誠實。 究竟佢點樣可以做到議員
管理處出通告,回應重新招標選項是法例要求,所以佢哋會加落去。
首都應該未去到harbour green咁閪 果面閪到港鐵同間會所公司打官司,有鬼人入去投標咩,唔驚比你告呀
其實另一間你地點知有入標
Btw 果間之前有財政問題先搵大陸資金
而家係有間會所公司俾人ban咗,唔俾入標,焗人揀間貴。
公司老闆住首都,係業主大會揸咪講!佢嘅講法係賣咗部份股份俾中資國企,同埋嗰間中資國企基本上都係香港老牌公司。
好多人買層樓都係貪佢個會所,無左個會所,樓價又跌架啦
G持師兄多D出文
咁佢依家係入標比人飛走定唔比入標?
應該成個將軍澳區都聽過佢個名, 成日係小巴賣車身廣告
但選極都唔係住佢參選個選區
你無選過,但係其他業主選過

授權書都係一樣,佢有辦法拎到,就係佢嘅本事。

贏一票都係贏,足球比賽1:0就係贏波。

你想贏番佢,就要搵多D業主支持(連登好少業主)。

加油
點解領都管理費可以咁平
康城班閪中產
一講到錢老母都冇面俾
堅 唔可以比咁多錢 佢賺
大家住客自己輪班 收番最低工資做野
相信係最好同最低成本既方法
殺人放火金腰帶
飛走咗
康城舊期數得閒就聽下係哪喳得閒就到李柏棠
真係覺得住果到好撚慘
所以 AI 比較中立
當然設計AI的人有Backdoor
篩走果間出名唔找判頭數
應該調返轉,果間公司個老闆好醒,一開始就想上市,上唔到就轉方向賣盤
佢又勁喎,本來黃底,又搵到大陸國企搞間新公司出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞