康城女皇方國珊涉嫌「圍標」 被首都業主發起罷免

373 回覆
390 Like 19 Dislike
貪大型會所買樓就易奶野
因為人手多,所以人工一升就夾上去
大陸新樓賣完都cut會所,連人礦大國都頂唔住
自己選嘅,自己受番
不過大家係咪唔知點解首都得兩間公司入標?係因為地鐵閪喳,所以咁多年都係得兩間公司入標,除左康城外,其他大角咀個d地鐵盤都係得兩間物業管理入標喳
簡單嚟講,今次會所招標都有分析表,價錢增加咗,最主要有幾方面,一加咗一個救生員,二所有員工嘅行政費用全部倍大一倍,所以明顯係間公司報貴咗想賺多啲。
根據首都公契,港鐵要經過業委會同意先可以加管理費。
老實講,好多野真係入到業委會先知原來真係要洗咁多
同埋有時你起標唔一定有公司入標
好似保安咁,政府帶頭搶人,私人屋苑唔加人工就直頭唔夠人
我個到今年保安份約都加左30%
直頭完約成個會所停左佢到新約先開返好過
聽講今次加管理費,好多業主加咗先知,冇得到業主投票,都唔知方國珊做咗啲咩,完全冇透明度。
我比較想知方國珊同ex嘅故事
AA最鐘意係房屋台出post 話約朋友去會所幾好
用落就知唔會用
點解啲黑心法團比人質疑時
一定會反屌返其他人係搵食集團
我冇選過佢,方國珊之前成日利用保安收授權書,上一次業委會選舉方國珊都係贏一票。
賊喊捉賊嘛
唔信成本係貴的話,不如自己屋苑組一team搞呢啲嘢,唔好再外判
做得好,仲可以發大去搞,去做埋出面啲盤,賺番啲錢
On9公屋仔單支樓管理費平都講得出,管理費係睇伙數架弱智仔,伙數少咪每戶攤分更多囉
有第一身了解當然最好
所以最好係居民上心啲爭番業委會嚟做
但佢當選我相信都係跟住要求去做
都係果句,港鐵我唔太相信會為左啲咁既野黑箱作業
我頂唔多信洗腳唔抹腳
我公屋

事但啦
最好笑係玩左咁多年選新香港區議會都要選最低級果隻
方國珊有ex ? 佢個Ex都食得幾偏
有第一身了解當然最好
所以最好係居民上心啲爭番業委會嚟做
但佢當選我相信都係跟住最低要求去做
都係果句,港鐵我唔太相信會為左啲咁既野黑箱作業
我頂唔多信洗腳唔抹腳
聽講仲有一個仔,如果親身見過佢,佢個盆骨係似生過小朋友。
是但啦
住得康城都唔係啲咩正常人
好人好者點會住嗰度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞